L'urbanisme, tema central de l'audiència pública de setembre

Un diàleg obert entre els veïns de Sant Cugat i els membres del Ple municipal

L'audiència pública de setembre ha estat tensa i ha destacat per l'urbanisme. Ha tingut lloc, com sempre, després del ple municipal ordinari, a les 19 h a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Joan Soldevila, que ja havia estat anteriorment a l'audiència, ha tornat per reclamar una solució en la suspensió de llicències d'obra. En el seu cas, a Can Barata, reclama que fa temps que li van dir que ja hauria d'estar resolt. "Com és que encara no s'han dirigit a registre propietat?". Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, ha recordat que s'han reunit ja anteriorment amb els veïns del barri: "Ens preocupa molt des de fa temps, i ja estem posant fil a l'agulla", ha defensat. "Amb la junta de veïns de Can Barata vam decidir uns objectius i els estem treballant".

El segon torn ha estat per Mª Àngels Cuadras, que ha reivindicat la figura de Pedro José Martín, fundador de l'Agrupació Teatral La Floresta i l'Olímpyc, i ha lamentat no estar d'acord amb la resposta que va tenir la seva defunció. Marco Simarro, president del Consell de barri de La Floresta, ha dit que el reconeixement serà com a barri i es decidirà de manera col·lectiva. "No hem de fixar-nos en la manera en què cadascú personalment vetlla la mort d'una persona", ha apuntat.

Més info: Mor Pedro José Martín, fundador de l'Olimpyc Floresta FS

Xavier Bona ha parlat en nom de SOS Bosc Volpelleres, una de les entitats que durant el ple municipal estaven a fora, concentrant-se en contra de la ubicació de l'escola La Mirada al bosc del barri: "Ens preguntem com es compensarà la pèrdua del bosc, de la biodiversitat i l'ecosistema".

Francesc Duch ha confessat que va ser "una decisió complicada, però la informació que doneu no és correcta". El tinent d'alcaldia defensa els projectes que s'estan construint per "preservar i fins i tot millorar" l'entorn mediambiental. Bona, però, ha continuat defensant que la fauna "marxarà i no tornarà". 

Més info: Les entitats en contra de la construcció de La Mirada al bosc es concentraran cada dilluns

Després, ha intervingut en l'audiència Mauricio Benito, usuari de ZEM Guinardera i membre de Sant Cugat Creix, que es queixa de l'estat de les instal·lacions del ZEM i com aquest perjudica econòmicament l'arrancada de curs. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reivindicat que "des de l'estiu s'estan fent obres en instal·lacions esportives", però que el material de la pista d'atletisme és "molt sensible a la pluja" i el temporal dels últims mesos ha fet que es retardi la gestió.

Més info: Malestar del Rugby Sant Cugat per no poder utilitzar el camp pel retard en les obres

En la recta final de l'audiència, Daniel Alonso ha pres la paraula per queixar-se de la gestió dels concerts durant la Festa Major de Sant Cugat 2022: "Hem patit un excés de decibels concentrats en un mateix espai". En concret, es referia al parc de l'Arborètum i el de Ramon Barnils. Ingla ha reconegut que és una gestió difícil la dels concerts per Festa Major: "Intentem repartir-ho, però hi ha llocs més adients que altres pels concerts". L'alcaldessa ha defensat, a més, que els dies de Festa Major tenen més activitats lúdiques que la resta de l'any.

Saida Lanau ha participat de l'audiència en nom de l'avinguda de Piscina: "Es va asfaltar un tram i se'ns va prometre l'altre. Fa 8 anys que esperem. Sabem que el govern ha canviat, però vosaltres ens heu tornat a excloure. No tenim voreres, està ple de forats, hi ha un precipici..." La veïna ha lamentat que caminar pel carrer "comporta molts riscos" i ha convidat als membres del Ple a passejar-hi "amb el carro del meu nadó".

José Gallardo, regidor de Mobilitat, ha recuperat les converses que diu ha tingut amb la veïna per correu electrònic i ha recordat que aquest carrer està pendent d'incloure en pròxims paquets de mesures, però que el pròxim Pla d'Asfalt 2022 ja està tancat i no se'l pot afegir.

Més info: L’Ajuntament destina 3M€ a arranjar l’asfalt de 58 carrers entre el setembre i el desembre

Finalment, Eduardo Ruiz s'ha queixat de l'estat del barri de Can Barata. Duch ha justificat que els projectes que estan al despatx "encara trigaran a veure la llum".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem