Valldoreix analitza les gestions del Síndic de Greuges durant l'any 2021

Aquest va ser l'últim informe presentat per Ramon Palacios abans de jubilar-se

Ramon Palacio va presentar dijous 17 de març el seu últim informe com a síndic del Síndic de Greuges de Valldoreix. Durant el 2021 el síndic ha tramitat onze expedients de queixa de persones de Valldoreix.

Més info: Helena López Macho és la nova síndica de Greuges

D’aquestes queixes, s’han estimat 8 i s’han desestimat 3 per no haver iniciat o esgotat la via administrativa. De les queixes estimades 3 eren competència de l’Ajuntament de Sant Cugat i 5 de l’EMD de Valldoreix.

Les queixes dirigides a l’Ajuntament de Sant Cugat han estat relatives a la manca de resposta de l'Ajuntament a la reclamació d'una denúncia d'aparcament, un endarreriment de llicència d'obres a La Floresta i un incompliment d'ordenança de soroll.

Les queixes dirigides a l’EMD han estat relatives a un desacord amb l'ampliació del sentit de la marxa del passeig Nard, problemes en la avinguda del Baixador arrel de les obres, manca de resposta a una petició de neteja, manca de resposta de bonificació IBI, i la caiguda d'un mur de separació entre dos habitatges.

Més info: El passeig del Nard tindrà 10 metres d'amplada i recuperarà el doble sentit

Durant el 2021, el síndic ha atès també tres assessoraments de ciutadans de Valldoreix: una consulta sobre l’exempció o la bonificació de l'IBI d'una masia catalogada en Valldoreix, una consulta pel desacord amb les obres efectuades per un veí, que l’EMD l’havia derivar a la via civil, i la devolució del pagament d’unes mensualitats en un gimnàs privat.

El Síndic ha destacat que hi ha "relativament pocs ciutadans de Valldoreix que s’adrecen a la institució del síndic per presentar queixes referents a l’administració de l’EMD" i que potser es deu al "desconeixement de la institució o perquè realment hi ha pocs conflictes entre l’administració i els veïns de Valldoreix". Com a objectiu per l’any 2022, la institució proposa un Pla de divulgació del síndic de greuges a Valldoreix, juntament amb l’EMD.

A més, Palacios va recordar que l'EMD no respon amb "la celeritat correcta" a la petició d’informació, i s'han vist obligats a fer "reiterades reclamacions" de resposta durant aquest any, tal com diuen que ja passava al 2020 i van fer constar a l’informe anual corresponent.

Més info: El Síndic de Greuges demana una millor resposta de l'EMD de Valldoreix

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem