Vallès defensa que la ciutat està millor que fa un any amb el tripartit

Aquest divendres, 21 de juny, s'ha celebrat el ple extraordinari de l'estat de la ciutat

"Aquesta ciutat, malgrat la greu situació econòmica en la qual vam trobar l'Ajuntament, ara està millor que fa un any perquè està més ben gestionada". Ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès, en el ple d'estat general de la ciutat celebrat aquest divendres 21 de juny. Així, Vallès indirectament ha carregat contra la gestió de l'antic govern tripartit. 

El ple ha tingut les intervencions de tots els grups municipals. Pots llegir la crònica

De fet, l'alcalde ha començat parlant de la situació financera de l'Ajuntament de Sant Cugat i ha admès que les decisions que s'han hagut de prendre no són fàcils. "Estem governant amb responsabilitat, prenent decisions complicades, però necessàries per sanejar aquest Ajuntament". Tot i això, ha assegurat que l'Ajuntament no apujarà la pressió fiscal a la ciutadania durant aquest mandat, tal com ja va dir en una entrevista al TOT. En paral·lel, també ha tret pit d'haver aprovat el pressupost 2024 en temps i forma, tot i la situació econòmica, una cosa que no passava des del 2018, amb l'últim govern convergent. 

Neteja, mobilitat, seguretat o manteniment

En la seva intervenció, l'alcalde també ha posat de manifest quines són les principals preocupacions dels santcugatencs, entre elles la neteja, la mobilitat to el manteniment de la ciutat. En aquest sentit, ha recordat que el concurs per la nova gestió de la neteja està en marxa. "El primer trimestre de l'any 2025 començarem a tenir els nous vehicles i nous contenidors necessaris per tenir un Sant Cugat net i ben cuidat", ha assegurat. També ha recordat que hi haurà un nou pla pel manteniment de les voreres

La mobilitat és el principal problema que perceben els santcugatencs, segons dades de l'Observatori Sociològic. Així Vallès ha subratllat que s'està treballant amb un nou pla de mobilitat."És un tema sobre el qual cal avançar i adaptar-nos a la realitat canviant de la ciutat". A més, ha destacat que cal avançar cap a una mobilitat més sostenible. 

Pel que fa a seguretat, l'alcalde ha recordat que "Sant Cugat és una ciutat segura", i ha anunciat que la intenció del govern és passar de 74 agents a 100 aquest mandat. 

Habitatge

El batlle de la ciutat també ha destacat l'habitatge com un dels principals problemes. "Estem preparant el Pla d’Habitatge que aviat es presentarà i, també, estem estudiant la possibilitat de reconvertir el projecte de Ragull Centre en habitatge assequible, amb una alçada que segueixi i respecti el model de Sant Cugat". Vallès també ha fet referència a "un projecte extraordinari i jo diria històric per donar la màxima sortida possible a l’habitatge dels joves de la nostra ciutat". Tot i que no ha especificat quin projecte, el TOT va avançar que l'Ajuntament vol construir un nou barri a Can Sant Joan.

Polítiques cap a les persones

En l'àmbit de drets socials, l'alcalde ha recordat algunes polítiques que s'estan portant a terme per tal de lluitar contra la violència masclista o per la lluita del col·lectiu LGTBI+. 

També ha anunciat que s'està treballant per la construcció d'una escola d'educació especial. "Volem un Sant Cugat inclusiu en tots els sentits, on es garanteixin els drets de les persones i les seves famílies. Vam nomenar un comissionat per a les persones amb discapacitat amb el que avancem amb passa ferma per cobrir les necessitats del col·lectiu".

Sobre les necessitats més bàsiques, l'alcalde s'ha mostrat positiu. "En l’àmbit de serveis socials, seguim treballant en l’atenció social, la cobertura de necessitats bàsiques, àmbit en el qual hem comprovat que hi ha una disminució en els ajuts per alimentació".

Llicències

L'atorgament de llicències ha estat un dels temes més problemàtics dels últims anys. Vallès ha anunciat que estan treballant per reduir els temps d'espera. "Avui puc dir que ja hem fet net del tap que teníem i, s’ha aconseguit una reducció dràstica del temps per a efectuar tots els informes sectorials previs: de 24 mesos a 3 mesos. Hem passat, en un any, de 461 dies a 70, des de la data de sol·licitud de llicència fins l’emissió de l’informe tècnic. I estem treballant per reduir-ho als 60 dies que marca la llei", ha dit Vallès 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem