14 infants sahrauís passaran 'Vacances en pau' a Sant Cugat

L'Ajuntament ha rebut els nens i nenes procedents dels camps de refugiats del Sàhara

10 nens i nenes que estaran a La Casa de l'Esperança, i 4 infants acollits per famílies, són els que aquest 2016 passaran les vacances a Sant Cugat dins el programa Vacances en pau. Un programa solidari que ajuda aquests nens i nenes, on participen l'Ajuntament i l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS).

L'Ajuntament de Sant Cugat ha rebut oficialment els infants aquest dijous, 21 de juliol, en un acte a la Sala de Plens. Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Polítiques del Cicle de la Vida i Progrés Social, ha presidit l'acte afirmant que "estem contents del compromís que tenim" i ha agraït a les famílies el seu "acte de generositat". "És d'agrair que hi hagi persones que fan això", ha dit.

L'acte també ha comptat amb la presència del sotsdelegat del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih, qui ha agraït la recepció perquè "és una oportunitat de visibilitzar el problema del conflicte sahrauí". Yahdih ha recordat que el programa Vacances en pau té més de 30 anys d'història, i que durant aquest temps, més de 100.000 nens i nenes se n'han pogut beneficiar.

Amb tot, ha lamentat la falta de reconeixement per part de l'estat espanyol. "Han vist mai el rei o el president rebent un grup d'aquests infants?", ha preguntat. "Si funciona el programa, en gran part, és per l'ajuda d'ajuntament com el de Sant Cugat", ha emfatitzat.

L'ajuntament els ha rebut aquest dijous, 21 de juliol  FOTO: Artur Ribera

Amb les seves paraules, Yahdih ha recordat que "els nens estan aquí, i estan bé lluny de les dures condicions dels camps de refugiats", afegint que "també ajuda a visibilitzar el conflicte". En aquest sentit, ha dit que "el Sàhara ocupat és avui pitjor que Corea del Nord" recordant que no hi poden entrar ni els periodistes.

L'Estat espanyol va abandonar el poble sahrauí, i 40 anys després, continua mirant cap a una altra banda. Han d'assumir les responsabilitats", ha sentenciat.

Per la seva banda, Neus Bosch, presidenta de SCAPS, també ha fet un apunt en aquest sentit. "A les famílies acollidores sempre els expliquem que és un projecte humanitari, però també polític; els nens venen aquí perquè l'Estat espanyol no va arreglar la situació després d'haver fet les coses malament".

Igualment, Bosch ha agraït el suport de l'Ajuntament, de les famílies i, sobretot el dels voluntaris. "Fan falta moltes mans, sobretot per gestionar el pis, i sense ells no seria possible". També ha agraït als Hospitals l'atenció que tenen i la sensibilitat que mostres vers el problema.

La recepció ha finalitzat amb un berenar per als infants i voluntaris.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem