Una consultora tecnològica de Sant Cugat contracta un refugiat ucraïnès

Oleksi Xostak, casat i amb dues filles de 6 anys i 18 mesos, espera que el Govern central resolgui la seva petició d'asil

Segons informa el diari La Vanguardia, Oleksi Xostak, un refugiat ucraïnès casat i amb dues filles, va venir a Catalunya fugint de la situació al seu país. L'home, de 32 anys, estava disposat a treballar del que fos per tal de poder tirar endavant i, pocs dies després d'explicar la seva història a La Vanguardia, va rebre 5 trucades d'empreses que volien contactar amb ell. Finalment, va signar un contracte amb la consultora alemanya GFT, la seu de la qual està situada a Sant Cugat, per treballar de programador.

Oleksi es va llicenciar a la Universitat de Khàrkiv, a Ucraïna, en Enginyeria i, tot i que la seva experiència professional estava orientada a les vendes i a la gestió, assegura que "m'agrada aquesta ocupació, és molt interessant". A més, està rebent un curs de formació de programador d'una durada de quatre setmanes. “Cada tarda, quan torno a casa, continuo estudiant amb l’ajuda de la Natalia (la seva dona). Ella en sap molt d’informàtica perquè a Ucraïna treballava d’analista de sistemes”, va comentar l'ucraïnès.

La consultora alemanya ha valorat, sobretot, l'actitud de Xostak, i també ha volgut donar una oportunitat a una persona que ha hagut de fugir de casa seva. Al mateix diari, Marta Miravent, la cap de la selecció de personal de GFT, va anunciar que "l'empresa busca programadors d'aplicacions que siguin informàtics". Per aquest motiu va contactar amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat perquè els fessin arribar els refugiats que busquin feina i que tinguin aquest perfil.

Els plans d'Oleksi són acabar la formació, començar els primers projectes i trobar un habitatge prop de Sant Cugat, temporalment la família viu en un pis que els ha cedit una comunitat de monges de Mataró. Mentrestant, la família espera que el Govern resolgui la seva petició d'asil.

El mitjà destaca que gairebé el 30% dels ciutadans ucraïnesos que van demanar asil a Barcelona l'any passat tenen estudis universitaris, com l'Oleksi i la Natalia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem