L'acusat de violar una menor al gimnàs de Sant Cugat diu que la relació era consentida

La Fiscalia demana 18 anys de presó per l'home de 35 anys, que assegura que desconeixia l'edat de la noia

El treballador del gimnàs municipal de Sant Cugat situat a la Rambla del Celler jutjat per violar una clienta menor d'edat la primavera del 2021 ha assegurat aquest dimecres, 12 d'abril, a l'Audiència de Barcelona que no sabia que la noia tenia menys de 18 anys i que les relacions sexuals van ser consentides, i fins i tot reclamades per la denunciant. El jove, que està en presó preventiva des d'aleshores, s'enfronta a 18 anys de presó per presumptament haver fet tocaments i penetrar vaginalment la menor als vestidors de l'establiment quan estaven buits sabent l'edat i contra la voluntat de la noia, que ha declarat a porta tancada. L'entorn de l'acusat veu impossible que violés una noia, mentre que la germana i una amiga de la denunciant creuen la versió de la víctima.

Més info: A presó un home acusat d'abusar sexualment d'una menor a Sant Cugat

Més info: La Fiscalia demana 18 anys de presó per l'acusat d'abús sexual a una menor a Sant Cugat

La versió de l'acusat

L'acusat ha explicat que va conèixer la noia, de 15 anys, el març del 2021 i que no sabia la seva edat. Un dissabte de març la noia li hauria demanat que entressin tots dos al vestidor, que estava buit. Allà, la noia es va despullar i es va estirar en un banc, on l'acusat ha admès que li va fer massatges per tot el cos, principalment pit, cames i esquena i després ell li hauria practicat sexe oral.

Dies més tard, més enllà de les 2 del migdia del diumenge 11 d'abril, van tenir lloc els fets més greus, segons la denunciant. Segons l'acusat, la noia va arribar quan ja estaven a punt de tancar l'establiment. Ell li va dir que ja no podia entrar, però la noia va insistir per parlar amb ell i estava nerviosa, segons ha relatat el jove. Ha dit que la noia volia estar amb ell i s'insinuava per mantenir-hi relacions sexuals. Tot i una inicial resistència del noi, la noia va insistir per dutxar-se junts. El treballador del gimnàs ha relatat que ell va entrar a la dutxa del vestidor masculí i després ho va fer ella, insistint en mantenir relacions sexuals. Va ser aleshores quan la noia li hauria practicat una fel·lació al noi, ha dit, i ha negat que l'obligués a fer res ni que la penetrés vaginalment. A més, ha dit que va ser després de la dutxa que la noia li va dir que era menor.

L'acusat ha assegurat, a més, que no sospitava que la noia fos menor d'edat i que tampoc podia consultar les fitxes dels usuaris.

La versió de la víctima

En canvi, segons la denúncia, la noia estava entrenant a les màquines d'exercicis i quan va anar a dutxar-se l'acusat la va abordar per darrere, li va treure violentament la tovallola que duia i la va empènyer cap a la dutxa. Allà l'hauria penetrat vaginalment en contra de la voluntat de la noia, que plorava i sagnava per la zona vaginal. Més tard ho va fer un segon cop, diu l'escrit de la fiscalia.

La germana de la víctima ha explicat que aquell 11 d'abril ella i el seu pare van sortir amb cotxe a buscar la noia perquè trigava molt en tornar a casa i no responia al telèfon mòbil. La van trobar al carrer prop del gimnàs i semblava absent. La van renyar per no avisar que arribaria tard i l'endemà la noia va explicar els fets a la família.

D'altra banda, una amiga de la noia ha explicat que la víctima li va relatar que l'acusat la mirava molt i li feia certa por. Ella li va recomanar que no tornés al gimnàs, però la víctima no li va fer cas. També li va explicar que aquell diumenge d'abril l'acusat feia fora a tots els clients menys a ella, i que li estava mirant els pits. Després s'hauria produït la violació al vestidor. Als següents dies la noia no va anar a escola, ha relatat, i va patir seqüeles psicològiques considerables.

18 anys de presó

Per tot això, l'acusa de dos delictes d'agressió sexual, una de les quals amb penetració, i li demana 18 anys de presó, 20 anys de llibertat vigilada i de prohibició de comunicació o aproximació a la víctima i 20 anys d'inhabilitació per treballar amb menors d'edat. També proposa que quan hagi complert dos terços de la pena o quedi en semillibertat sigui expulsat de l'estat espanyol durant deu anys. Per últim, li demana 10.000 euros d'indemnització per a la víctima per danys morals. El jove ja ha pagat 5.000 euros.

Altres declaracions

Per part de la defensa han declarat un treballador del gimnàs, un amic de l'acusat, una cosina i dos membres de Càritas de Cerdanyola del Vallès, on el jove feia de voluntari. Tots han dit que es tracta d'un bon noi, fins i tot "innocent", "infantil" i "amb poca picardia", incapaç de fer mal a ningú. Sobre les dues relacions amb noies que havia tingut, mai havia tingut problemes ni actes violents.

Alguns desconeixien la relació amb la usuària del gimnàs. L'amic de l'acusat ha dit que sí que li havia explicat que una clienta li anava al darrere. El treballador, que l'11 d'abril era al gimnàs, ha explicat que els havia vist dues vegades xerrar i passejar junts, rient com si fossin amics. En tot cas, ha dit que el gimnàs està molt mal insonoritzat i que si la noia hagués cridat al vestidor ell ho hauria sentit.

En el cas també s'hi va personar l'Ajuntament de Sant Cugat com a acusació particular, però el jutge ho ha denegat a instància de la Fiscalia.

Més info: L'Ajuntament, acusació particular en el cas de l'abús sexual al gimnàs municipal

El judici acaba aquest dijous, 13 d'abril, amb la declaració de diversos pèrits i els informes finals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem