Adenc denuncia "irregularitats" en el procés de licitació de La Mirada

L'Ajuntament ha decidit aturar el procés de licitació de les obres de La Mirada per la falta d'empreses interessades i el recurs d'Adenc al Tribunal Català de Contractes

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit aturar temporalment la licitació de La Mirada després que cap empresa s'hagi presentat al concurs públic per construir l'escola. A més, el Tribunal Català de Conctractes està valorant un recurs presentat per l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura, que reclamava aturar la licitació per "una sèrie d’irregularitats jurídiques" en el procediment. Així, demanava que es frenés l'adjudicació de les obres fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es posicionés sobre el recurs presentat per l'entitat ecologista, que buscava frenar la construcció del centre per "l'agressió irreperable" que suposa pel Bosc de Volpelleres. 

Davant d'aquest escenari, el govern municipal va decidir frenar el procés de licitació, preveient que el Tribunal Català de Contractes acceptaria les mesures cautelars sol·licitades per Adenc. Un nou cop a la construcció de La Mirada i que suposarà un retard més. 

Més info: La Mirada parada, de moment: cap empresa es presenta al concurs per a la construcció

A més, el Grup Local de Barcelona WWF ha organitzat una manifestació aquest dissabte, 29 de gener, a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat per mostrar el seu rebuig a la "destrucció" del Bosc de Volpelleres.

"Irregularitats" en el procediment

Així, l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura va sol·licitar al Tribunal Català de Contractes la suspensió del procés d'adjudicació. El principal argument és que no s'hauria de permetre cap licitació ni adjudicació fins que es resolguin els contenciosos que Adenc ha presentat a la justícia per frenar la construcció: " Hauria de ser motiu suficient perquè no es promogui cap licitació que tingués per objecte l’execució de les obres de construcció d’aquest equipament".

Per l'entitat, la publicació de l’anunci de licitació "vulnera de manera flagrant els principis de transparència i integritat", ja que no s'inclou l'expedient judicial obert. Això fa, segons l'associació, que les empreses interessades no estiguin "raonablement informats". A més, Adenc assegura que "es veu vulnerat el principi d’ús eficient i racional dels fons públics ja que s’autoritza una despesa de 8.423.754,10 euros amb càrrec al pressupost municipal que podria no consignar-se, fet que comportaria, a més a més, l’obligació d’indemnitzar als candidats que han participat a la licitació". 

L'Ajuntament defensa el procediment, però l'atura

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat ha defensat en un comunicat que s'han garantit "els principis de transparència, igualtat de tracte, integritat i eficiència dels fons públics" en el procediment i ha sol·licitat al Tribunal Català de Contractes que no estableixi mesures cautelars. Tot i això, considera que és "previsible" que s'imposin aquestes mesures cautelars i ha decidit paralitzar el projecte fins la resolució del concurs.  Més enllà del comunicat, el govern municipal no ha volgut fer declaracions sobre el tema. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem