Així s'ha viscut la vaga feminista a Sant Cugat

Aquest 8 de març s'han fet diferents accions a favor de la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista

Sant Cugat del Vallès ha viscut aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, una jornada de vaga feminista marcada per la reivindicació de la igualtat de gènere i contra la violència masclista. Durant tot el dia hi havia programades diverses mobilitzacions i activitats. També hi havia decretats serveis mínims als Ferrocarrils i en els serveis municipals.

Protesta a les vies del tren. Foto: Bernat bella.

Una jornada que ha començat amb una protesta a les vies del tren dels Ferrocarrils de la Generalitat. Pocs minuts després de les set del matí, una trentena de noies han saltat a les vies, a l'estació de Sant Cugat. Això ha obligat a aturar la circulació de trens fins que, abans de les vuit del matí, han abandonat les vies acompanyades per Mossos d'Esquadra.

Més info: La vaga feminista comença amb una protesta a les vies del tren

Més tard, prop d'una cinquantena de dones s'han organitzat en tres grups de piquets informatius per recórrer el centre de Sant Cugat, amb l'objectiu d'informar els ciutadans sobre diferents aspectes de la vaga feminista, i animar-los a no consumir. A més, també han entrat en els comerços de l'eix comercial del municipi, per convidar als comerços a tancar, educadament.

Vaga Feminista del 8 de Març. Foto: Bernat Millet.

Vaga Feminista del 8 de Març. Foto: Bernat Millet.

Més info: Els piquets informatius prenen Sant Cugat per la vaga feminista

L'Ajuntament de Sant Cugat també s'ha adherit a la vaga feminista. Treballadors i treballadores de l'Ajuntament han llegit un manifest a la plaça de la Vila, amb la presència del voltant de 200 santcugatencs i santcugatenques. Pel que fa al seguiment de la vaga per part dels serveis municipals, i segons dades provisionals de les 17 hores, un 12,7% de treballadors de l'Ajuntament ha fet vaga de 24 hores, i un 5,1% ha fet vaga parcial de 2 hores. Pel que fa a l'escola Municipal d'Art, el seguiment de la vaga ha estat nul entre el professorat (0%) i de gairebé el 100% entre l'alumnat.

Més info: Sant Cugat reivindica la igualtat efectiva entre homes i dones

Més tard, a migdia, gairebé 2.000 persones s'han manifestat pel centre de Sant Cugat a favor de la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista en la manifestació de la vaga feminista. Una marxa que ha finalitzat a la plaça de la Vila, on s'ha llegit un manifest exigint polítiques que afavoreixin la igualtat de gènere en diferents àmbits.

Manifestació del Dia de la Dona. FOTO: Bernat Millet

Manifestació del Dia de la Dona. FOTO: Bernat Millet

Més info: Prop de 2 milers de persones clamen per la igualtat a Sant Cugat

Després d'un dinar popular, els manifestants s'han tornat a citar a les 17 hores a la plaça d'Octavià per recórrer novament el centre de la ciutat fins a la plaça de Lluís Millet, on han agafat plegats el tren per participar de la manifestació feminista del 8 de març a Barcelona.

Més info: Una 50a de persones es reuneixen a Octavià per dirigir-se a la manifestació de Barcelona

Durant la jornada, a més, les Dones de Sant Cugat En Comú i el PSC han mostrat el seu suport a la vaga feminista del Dia Internacional de la Dona.

 
Comentaris

Destaquem