L'Associació de Veïns de Volpelleres rebutja la Guinardera com a ubicació per a La Mirada

L'entitat remarca en un comunicat que la ubicació alternativa de la Guinardera està situada "fora" de Volpelleres, crea "problemes de mobilitat" i no facilita la "dinamització del barri"

L'Associació de Veïns de Volpelleres no vol que l'escola La Mirada es construeixi a la Guinardera. En un comunicat, l'entitat assegura que aquesta ubicació està "fora" de Volpelleres, crea "problemes de mobilitat" i no "facilita" la dinamització del barri. Des de l'associació també fan referència a l'informe de l'Agència de Salut Pública de 2020 en què es conclou que aquest emplaçament exposaria als infants a un nivell de contaminació ambiental i acústica "molt significativa" en trobar-se a 50 metres de l'autopista. Per últim, afegeixen que caldria fer una requalificació del sòl perquè no està plantejat en el planejament urbanístic com a equipament, fet que "demoraria encara més" la construcció de l'escola. 

Més info: Nova sentència de la Mirada, el govern explora la Guinardera i la Clota descartada

Per tots aquests arguments, l'associació demana al govern que descarti aquesta opció del llistat d'alternatives possibles i que se centri a resoldre "de manera immediata" el conflicte que el retard en l'edificació de l'equipament està generant en el barri. 

Les altres alternatives al bosc

En l'escrit, l'entitat també recorda que l'alternativa de l'avinguda de la Clota, on actualment hi ha els mòduls, "no agrada a la direcció del centre i a l'AFA" pels "problemes de mobilitat i espai". També apunten que la construcció al bosc de Volpelleres va passar a ser l'última opció del govern per la "incertesa judicial" i és l'alternativa que "ha creat més conflicte entre els col·lectius implicats". 

Més info: La Mirada insta l'Ajuntament a reprendre la construcció de l'escola al bosc de Volpelleres

Per això, l'associació assegura que l'emplaçament original al costat de l'institut Leonardo da Vinci és l'alternativa "amb més acceptació" per part de tots els col·lectius, tot i que el govern està pendent d'un segon informe de Protecció Civil.

Més info: L'Ajuntament explora tornar la Mirada a la ubicació inicial i es troba amb Protecció Civil

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem