Barcelona, l’alternativa d'oci preferida pels santcugatencs

La proximitat amb la capital catalana converteix Barcelona en una gran alternativa o solució per gaudir

A uns vint minuts en tren i a uns quinze minuts en cotxe de Sant Cugat hi ha una de les ciutats europees més importants i amb més activitat. La proximitat amb Barcelona fa que molts santcugatencs vegin la capital catalana com la millor alternativa per trobar tot allò que no ofereix Sant Cugat. “Molta gent jove marxa cada cap de setmana”, reconeix Clara Guerrero, de Dissidència Sònica. I és que és principalment la gent jove la que situa Barcelona com un dels seus espais d’oci preferits.  “Si vols anar a prendre alguna cosa de nit i no t’agrada el tipus de discoteques que hi ha a Sant Cugat, has de marxar a Barcelona”, afirma el santcugatenc Sergi Sànchez, de 27 anys. Un dels destins més concorreguts és el barri de Gràcia: “Allà pots estar pel carrer amb els amics sense por de què et facin fora dels bars a mitjanit”. “En l’àmbit d’oci juvenil, molts joves van a Barcelona perquè aquí hi ha algunes mancances”, confirma Carlos Felipe, de Dinamiks.

Compres, cultura

A banda de la falta d’oci nocturn per a joves més enllà de discoteques, hi ha gent que també li agrada anar a Barcelona encara que reconeix que a Sant Cugat també trobaria pràcticament el mateix. Per exemple, alhora de comprar, que tot i l’àmplia oferta existent entre les botigues del centre i el Centre Comercial, hi ha qui prefereix baixar a Barcelona per determinats productes, com explica Mercè Mora.

 

També hi ha santcugatencs que van a Barcelona a trobar algun tipus d’oferta cultural que a Sant Cugat no hi predomina, com explica Pep Tugues, director del Teatre-Auditori: “Sant Cugat no està especialitzada en determinats sectors de la cultura”. 

Massa limitacions

Però sí hi ha veïns que es queixen, també hi ha santcugatencs que reclamen més permissivitat en aquests aspectes. Sergi Sànchez, veí de Sant Cugat de 27 anys, considera que l’horari d’algunes terrasses, com a la plaça d’Augusta que tanquen dos quarts de dotze els caps de setmana: “Hi ha vegades que no tens temps ni de sopar”. En el mateix sentit s’expressa Òscar Rosell: “Entre setmana, si acabes tard de treballar, és pràcticament impossible poder sopar i prendre alguna cosa pel carrer”. Alguns restauradors també ho tenen clar, com és el cas de Josep Alà, del Cafè Belgrado: “No s’exagera si es diu que s’ha d’anar a sopar a Barcelona, si aquí tanquem a les onze de la nit”.

 

Clara Guerrero, de Dissidència Sònica, denunciava la dificultat que comporta poder organitzar alguna activitat musical pel centre, pràcticament impossible: “Per què hi ha activitats culturals que han d’anar als afores i altres que no?”. També Mercè Mora, de quinze anys, considera que falten concerts i més activitats pel carrer durant l’estiu, més enllà de la Festa Major. Comparteix opinió amb ella Sergi Sànchez: “Si vols fer activitats de nit, si no t’agraden les discoteques, només et queda la possibilitat d’anar a Barcelona”. Sobre la distribució d’espais, el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, considera que no ha de ser negatiu el fet de distribuir les activitats per tot Sant Cugat: “Hi ha molts espais per descobrir”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem