Gemma Mengual: "Visc a Sant Cugat gràcies a l'esport"

La santcugatenca es va iniciar en la natació sincronitzada amb vuit anys i mai més s’ha desvinculat d’aquest esport

Viu a Sant Cugat des del 2008 on se sent molt integrada, una ciutat que ja coneixia d’anys enrere en venir a entrenar al CAR Sant Cugat. Viu amb la seva parella i els seus dos fills i aquest any té previst casar-se a Sant Cugat.

Gemma, quan anys fa que viu a Sant Cugat?
Des de l’abril del 2008. El que passa és que jo ja hi venia sovint abans de residir-hi perquè entrenava al CAR. No coneixia gaire el centre, però sí quatre coses. Amb companys esportistes del CAR de vegades veníem a fer un gelat i anàvem a la plaça del Monestir quan encara hi transitaven cotxes. En tinc alguns records. Però no va ser fins a l’abril del 2008 que vaig començar a viure-hi i a poc a poc em vaig anar fent meu el poble... o ciutat.

Mengual en una imatge a l'exterior del seu restaurant FOTO: Artur Ribera

I quin és el triomf del qual guarda un millor record?
Les primeres medalles de cada competició. La primera medalla europea, la primera medalla d’un mundial, la primera medalla olímpica. Totes aquestes primeres medalles van ser brutals.

Què creu que és el millor de vostè mateixa?
Sóc una persona fàcil. M’adapto bastant a tot. No sóc una persona exigent. Tinc les meves coses, com tothom, però sóc una persona fàcil. Crec que no dono problemes. Tinc la sensació que sóc una persona accessible.

Aquest article forma part d'una entrevista en profunditat que publica la revista especialitzada El Món en la seva quarta edició i que podràs aconseguir a les oficines del TOT Sant Cugat, als quioscs i per subscripció.

Tres números amb continguts divulgatius

El Món Sant Cugat, és el monografic col·lecionable del TOT Sant Cugat. Amb dues edicions a l'any, al juny i al gener, la revista està dissenyada amb un format atractiu i de qualitat, dirigida a un públic que vol descobrir, aprofundir i entendre la realitat més propera. Amb continguts divulgatius sobre l’actualitat i el patrimoni històric, cultural, social, econòmic i humà santcugatenc. Fins ara s'han editat tres números que es poden adquirir al web del Món Sant Cugat

Número 3. La vinya a Sant Cugat

Durant segles la vinya va ser la principal activitat econòmica que va donar forma a la ciutat que avui coneixem. Entrevista a Àlex Corretja, extenista i santcugatencs. 100 anys del Club de Golf, El Júnir FC, El Sant Cugat FC, La Unió i La Lira.

Número 2. Anuari 2016

Amb el més destacat de l’any. Entrevista a Empar Moliner. Personatges: Àngela Balcells, José A.Morán, Lluís Ribas, Albert Salarich.

Número 1. Viatge als orígens

Fem un passeig per la història de Sant Cugat des dels primers pobladors fins que el Monestir perd el poder i s’estableix la societat moderna. altres continguts: Entrevista a Francesc Orella, personatges com Gerald Fannon. Gemma Puig, Jaume Pahissa i Blanca Moreno. Descobreix Can Ganxet, el Paga-li, Joan, els Cals, els renoms..

Més informació
 
Comentaris

Destaquem