Coneix els arbres amb més de 200 anys d'història a Sant Cugat

Mapa interactiu amb les localitzacions, imatges i història dels arbres amb més història de Sant Cugat

L'evolució de Sant Cugat ha canviat radicalment la fesonomia del poble, avui en dia ja ciutat, durant les últimes dècades. El pas dels anys ha deixat enrere una vila rural i de pagesos i ha configurat un municipi amb el sector serveis com a capdavanter. Sant Cugat ha anat creixent i els nous barris han anat creant-se.

Roure gros del camp de golf FOTOS: Artur Ribera

Uns testimonis excepcionals d'aquesta transformació són els arbres més grans i vells de Sant Cugat. Exemplars majestuosos i mediambientalment rellevants, que val molt la pena d'anar a visitar i que fan prendre consciència de la història santcugatenca. Molts d'ells es recullen al llibre Arbres singulars de Sant Cugat, elaborat per Josep Castellví, Jordi Roca i Jordi Torrijos.

El TOT ha elaborat un mapa amb els nou arbres que superen els 200 anys, segons aquest catàleg d'arbres singulars. En el mapa interactiu podeu conèixer la història i informació de cadascun d'aquests arbres, a més de veure'n imatges. Són tres pins, dos alzines i quatre roures, algun dels quals podrien arribar als 300 anys. Fins i tot tenim a Sant Cugat un pi de quatre branques!

A excepció de dos exemplars que es troben al Golf, la resta d'arbres bicentenaris es troben pels extrems del municipi, lluny de les zones més construïdes i on han pogut sobreviure millor.

Clica a les icones per veure la informació i fotos dels arbres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem