A la gran majoria de pobles i ciutats de Catalunya hi havia la costum d’ornamentar els terres dels carrers amb catifes de flors, marcant així el recorregut de la processó, la qual era de caràcter lúdic i anava acompanyada d’una banda de música i dels bastoners. Els protagonistes de la processó només podien ser els homes i els nens i nenes que havien fet la comunió aquell mateix any. També hi tenien una presència important els seminaristes i capellans del Centre Borja
La feina de decorar els carrers era fruit del treball en equip dels veïns i veïnes dels diferents carrers del poble. El dia abans la gent anava a buscar diferents tipus de flors, a més de gespa tallada del club de golf. També calia fer un dibuix abans de dur a terme la catifa. Un cop fet el disseny, es marcaven les sanefes amb calç i es procedia a omplir el terra de flors, les quals s’ensulfataven amb aigua per tal de mantenir-les fresques. Val a dir que existia certa rivalitat entre carrers per veure quin aconseguia fer una sanefa més bonica.
Com es pot entreveure a l’esquerra de la fotografia, feta per Cabanas i del fons de la família Bruix Olivé, a la plaça Barcelona s’hi instal·lava un altar, davant del qual la processó s’aturava. La plaça Barcelona era escenari d’un dels actes religiosos centrals en què hi participava tota la comitiva.
Els veïns i veïnes guarnien els balcons amb domassos com també es pot apreciar a la imatge.