Denuncia al Parc de Collserola per la presència diària de senglars al jardí de casa

Un veí de Sant Cugat explica que cada dia té senglars per casa seva. El 26 de juliol, eren més d'una vintena

El santcugatenc Jaume Bartual ha presentat una demanda contra el Parc de Collserola pels desperfectes que li produeixen els senglars a casa seva. I és que Bartual ha explicat al TOT Sant Cugat que cada dia (matí, tarda i nit) entren grups de senglars al seu jardí. "Ahir (pel dia 26 de juliol) en teníem més de vint". Viu al passeig Calado, per la zona del camí de Can Bell.

Jaume Bartual ha detallat que fa cinc o sis anys que viuen aquesta problemàtica, però cada vegada més es va agreujant: "Cada vegada va a més". "Ara ja no tenen por. És un perill, no estàs tranquil a casa teva", afegeix.

A més, el veí ha alertat que aquesta situació pot acabar provocant alguna "desgràcia": "Fa un temps, un nen anava a tirar les escombraries i un porc senglar el va començar a seguir. Estàvem allà i el vam poder parar".

Bartual ha detallat com intenta que no entrin, reforçant la tanca de filferro, però que no ha pogut fer res per evitar que entrin. Segons denuncia, les destrosses són forats al terra, coses trencades, forats a la tanca...

Sense solució

Bartual ha de fer fora cada dia senglars de casa seva. FOTO: Jaume Bartual

Jaume Bartual veu la demanda al Parc com una de les últimes alternatives, després d'anar a l'Ajuntament i a la Policia i Mossos diverses vegades sense obtenir cap solució. "L'Ajuntament em diu que no és responsabilitat seva, tot i que assegura que hi treballaran".

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Cugat va posar en marxa una prova pilot a finals de juny per capturar i eliminar senglars del centre de la ciutat. Aquesta iniciativa va generar molta crítica i una campanya de recollida de signatures per defensar la vida d'aquests animals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem