Desallotgen els okupes de Lestonnac

La casa estava okupada des del 2012, tot i que la parella que hi vivia actualment feia un mes i mig que hi era

Les dues persones que vivien al complex de Lestonnac okupant l'habitatge han estat desallotjades aquest dimecres, 21 d'octubre. La parella feia un mes i mig que hi vivia. Hi ha una tercera persona que viu a la porta de la finca.

Un jutge, acompanyat d'un representant de la immobiliària del Banco Popular, propietari de l'edifici, s'ha desplaçat a l'edifici per fer la petició de desallotjament, que ha transcorregut de forma pacífica. Ara, una veïna està ajudant a la parella a trobar un habitatge. 

La residència està situada al passeig de Valldoreix número 40, i es compon de dos edificis catalogats de grans dimensions i d'una àmplia zona enjardinada. L'habitatge, en estat ruïnós, està okupat des de finals de l'any 2012 i hi han viscut diferents persones. 

No tenen lloc per dormir

La parella desallotjada i el seu gos que amb tota seguretat anirà al Cau amic. FOTO: Artur Ribera

Les dues persones que estaven okupant la casa vivien abans en una barraca a Sabadell, fins que uns amics els van dir de venir a Sant Cugat amb la promesa que els ajudarien.

Al seu país d'origen, Stan Florian Jonel és pintor i constructor: "No tinc casa, ni feina, ni menjar. Em busco la vida. Abans tots dos demanàvem al carrer, jo ara recullo ferralla o paper i la revenc", ha explicat.

L'única solució que els ha pogut donar l'assistenta social és donar-los menjar a Càritas. El problema és l'habitatge. Segons la veïna que els ajuda, són persones que no han donat problemes.

Lestonnac va estar a punt de ser habitatge social

Els operaris portant la porta de seguretat que instal·laran a l'edifici. FOTO: Artur Ribera

Ara fa uns quatre anys el complex va perdre la catalogació atorgada per una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que es va fer sobre els terrenys per donar llum verda a un nou projecte edificatiu. Aquesta operació tenia com a objectiu edificar habitatge per part d'una promotora immobiliària i també un pacte per construir 19 pisos d'habitatge públic. El projecte al final no va prosperar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem