Desencallat el projecte d'habitatge cooperatiu a les Cases dels Mestres

Després de més de quatre anys d'espera, el projecte d'habitatge cooperatiu a la Floresta és més a prop de veure la llum

El 2015 l'Ajuntament de Sant Cugat i la cooperativa Sostre Cívic van tancar un acord per fer de les Cases dels Mestres de La Floresta un projecte d'habitatge cooperatiu, després que un col·lectiu florestà les ocupés per reivindicar un ús per aquests habitatges públics que feia anys que estaven abandonats. El 2016 es va seleccionar la llista de persones per entrar a viure en aquestes cases. Tres anys després, els seleccionats no han pogut començar les obres per arreglar les cases i han denunciat el "calvari" que ha suposat tota aquesta espera.

Més info: El "calvari" de les Cases dels Mestres de la Floresta

Ara sembla que el projecte, després de diferents complicacions urbanístiques, es desencalla definitivament. El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat aquest dilluns, 18 de març, els dos darrers tràmits necessàris per tal que l'Ajuntament pugui fer la cessió de drets d'ús a Sostre Cívic i que les persones que hi han d'entrar a viure puguin començar les obres d'adequació. Així mateix, l'Ajuntament va informar que la llicència d'obres es podrà lliurar pròximament.

Els tràmits han consistit en un intercanvi de parcel·les entre Promusa i l'Ajuntament: "És la manera més senzilla de regularitzar la situació i que el projecte pugui tirar endavant", ha explicat el regidor d'Economia, Carles Brugarolas. S'han tirat endavant amb els vots a favor del govern del PDeCAT, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i els regidors no adscrits Xavier Cortés i Dimitri Defranc i les abstencions de Cs, PSC i PP.

"Amb les cases dels mestres estem trigant més que l'AVE a La Meca. Sembla que finalment pot tirar endavant", ha celebrat el regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor.

Imatge virtual del projecte realitzat pels socis de la cooperativa de les Cases dels Mestres FOTO: Sostre Cívic

Imatge virtual del projecte realitzat pels socis de la cooperativa de les Cases dels Mestres FOTO: Sostre Cívic

Un projecte nascut de la reivindicació

El projecte de masoveria urbana a les Cases dels Mestres de La Floresta va néixer arran d'una ocupació d'un col·lectiu de La Floresta, que reivindicava destinar els habitatges, propietat municipal i abandonats de feia anys, a l'habitatge social. Van iniciar negociacions amb l'Ajuntament, amb la intermediació de la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic, i finalment es va tancar un acord per destinar-los a la masoveria urbana o habitatge cooperatiu. Promusa es va encarregar de gestionar la llista d'aspirants i seleccionar les persones que entrarien a viure-hi.

 En total hi ha espai per dotze habitatges d'entre 59 i 64 m2 (els grans) i de 38 m2 (els petits), tot i que de moment se'n faran onze i un espai comú pels veïns. Són els veïns els qui assumiran el cost de les obres. L'Ajuntament de Sant Cugat també aporta una quantitat econòmica. La quota de lloguer, per retornar el crèdit demanat per les obres, es preveu de 4 euros el metre quadrat, molt per sota del preu de mercat. Com en masoveria urbana, també s'hauran de fer càrrec de les rehabilitacions i manteniment de l'espai. Els habitatges continuaran sent propietat municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem