L'Ajuntament, sobre les Cases dels Mestres: "Res s'ha parat"

Les Cases dels Mestres és un projecte d'habitatge cooperatiu en el qual els socis que hi viuran assumiran el cost de les obres i el seu manteniment, com a la masoveria urbana

El tinent d'alcalde d'Urbanisme de Sant Cugat, Joan Puigdomènech, ha assegurat que el projecte d'habitatge cooperatiu de les Cases dels Mestres de La Floresta no s'ha parat en cap moment i que els tràmits continuen endavant. És la resposta a les crítiques de la cooperativa Sostre Cívic i dels socis que viuran a les cases, que han denunciat els endarrariments d'una iniciativa que es va engegar fa quatre anys i que els adjudicataris en fa tres que esperen poder començar les obres.

Més info: El "calvari" de les Cases dels Mestres de la Floresta

Puigdomènech ha admès el retard del darrers tràmit que ha d'aprovar l'Ajuntament, la cessió del dret de superfície a la cooperativa, i que s'aprovara definitivament en el ple municipal del mes de març. "No pànic, perquè anem endavant", ha emfatitzat el tinent d'alcalde. En aquet sentit, ha assegurat que entre el 2016 i el 2019, l'Ajuntament ha anat "solucionant" diversos imprevistos, com la compra d'una parcel·la que es pensava que era propietat pública i va resultar que era privada. També atribueix el retard al fet que "va caldre aprovar al ple municipal una modificació del PGM per a incloure un pati adjacent a cada una de les cases en el projecte original".

A més, Joan Puigdomènech demana que la cooperativa entregui el projecte final de les obres que hauran de fer els adjudicataris per "agilitzar" l'aprovació de la llicència d'obres. "La concessió del dret de superfície i la llicència d'obres poden anar en paral·lel", ha afirmat.

El tinent d'alcalde demana a les persones que hauran d'entrar a viure als habitatges cooperatius que tinguin en compte els motius dels retards, "com la modificació del projecte" que van presentar. Sobre l'ocupació actual dels habitatges, Puigdomènech ha afirmat que "quan calgui, a través de procediment judicial, hauran de ser desallotjats".

El projecte d'habitatge cooperatiu

El 2015 l'Ajuntament de Sant Cugat i la cooperativa Sostre Cívic van tancar un acord per fer de les Cases dels Mestres de La Floresta, de titularitat pública que portaven anys sense ús, un projecte d'habitatge cooperatiu. El 2016 es va seleccionar la llista d'aspirants per entrar a viure en aquestes cases. Aquests aspirants han creat una cooperativa i hauran d'assumir el cost de les obres i el manteniment de les cases a canvi d'un lloguer reduït que servirà per retornar el crèdit. L'Ajuntament també va aportar una quantitat econòmica i els habitatges continuaran sent de propietat municipal.

Aquest projecte va néixer arran d'una ocupació reivindicativa per part d'un grup de La Floresta, que reclamava destinar aquests habitatges públics abandonats en habitatge social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem