Detenen un fisioterapeuta santcugatenc acusat d'abusar sexualment de 5 pacients

A partir dels dolors que tenien les seves pacients, els feia tractaments intracavitaris aprofitant-se de la seva confiança i sense informar-les ni tenir consentiment previ

Els Mossos d'Esquadra van detenir un santcugatenc de 44 anys acusat d'abusar sexualment de les seves pacients durant els tractaments fisioterapèutics. L'home A partir de les molèsties que tenien les seves pacients, els feia tractaments intracavitaris aprofitant-se de la seva confiança i sense informar-les ni tenir consentiment previ, a més, feia moviments circulars als genitals i als pits per tractar dolors d'esquena.

El detingut va abusar sexualment de cinc pacients, una de les quals va ser víctima d’un abús sexual amb penetració, realitzats a la seva consulta i aprofitant-se de la confiança que aquestes van dipositar en ell. L’home és especialista en l’abordatge osteopàtic en el prepart i postpart.

Al llarg de la investigació i arran de les denúncies de les cinc dones, els investigadors es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d’assegurar-se que el tractament que estava realitzant el detingut i que les dones van denunciar era correcte o no. Fruit d’aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que emprava no es corresponia amb cap tècnica coneguda

El detingut treballava en un despatx llogat d’un centre on passen consultes mèdiques i quan els responsables van tenir coneixement que hi havia algunes pacients que l’havien denunciat, es va decidir rescindir el contracte de lloguer. Tot i això, l’home va continuar en altres espais, a casa seva i fins i tot en alguna ocasió va desplaçar-se fins al domicili de la pacient.

Els mossos el van detenir el dia 11 de gener i després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs amb la prohibició d’apropar-se als centres mèdics on treballava. També ha instat al Col·legi de Fisioterapeutes perquè iniciïn un procés per a la seva inhabilitació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem