Els ecologistes demanen explorar altres emplaçaments per la construcció de la Mirada

El govern de Sant Cugat demana a les entitats ecologistes que retirin les mesures cautelars per desencallar la construcció de La Mirada

L'Ajuntament de Sant Cugat considera que no hi ha cap ubicació alternativa per La Mirada. Així ho va traslladar en una reunió de gairebé dues hores amb l'Associació de Famílies d'Alumnes i SOS Bosc Volpelleres, celebrada aquest dimarts després de conèixer que la justícia ha aturat cautelarment la construcció de l'escola per raons ambientals. Una posició que també ha defensat en roda de premsa l'alcaldessa, Mireia Ingla.  "No existeix un emplaçament alternatiu"

Més info: Aturades cautelarment les obres de l'escola la Mirada i l'Ajuntament anuncia recurs

Hi ha ubicacions alternatives?

Des de SOS Bosc Volpelleres no es plantegen retirar les cautelars. Des de l'entitat ecologista insisteixen en què l'Ajuntament ha d'explorar altres emplaçaments fora del Bosc de Volpelleres i demana estudis "seriosos" per constatar la viabilitat d'altres ubicacions. Així, ara caldrà esperar que el jutjat resolgui el recurs contra les cautelars presentat per l'Ajuntament. De moment, tot queda encallat i l'obra parada.

Més info: SOS Bosc Volpelleres celebra l'aturada de les obres de La Mirada

El govern municipal va compartir els informes de Protecció Civil que impedeixen la construcció en l'emplaçament original, al costat del Leonardo, per la proximitat amb les vies del tren. A més, no veu possible altres espais dins del barri de Volpelleres. En el seu moment, les entitats ecologistes van presentar sis ubicacions alternatives, que l'Ajuntament considera que no són viables.

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

"Som els perjudicats"

"A la reunió es van explicar totes les possibilitats i es va concloure que aquesta era l’única ubicació possible si es vol fer una escola de barri a Volpelleres", detalla Carles Mercader, president de l'AFA La Mirada, que veu "decepcionant" la posició dels grups ecologistes.

Més info: Les famílies de La Mirada reben "molt negativament" l'aturada de les obres

"És decepcionant que no s’empatitzi amb els problemes reals. Si a l’escola no hi hagués nens, podria tenir sentit i es podria dilatar. Però hi ha una escola en marxa i en creixement", afegeix Mercader, que conclou: "Al final, només nosaltres som els perjudicats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem