El nou govern municipal no considera necessària una 13a escola pública a Sant Cugat

La regidora d'Educació de Sant Cugat tampoc considera necessària la construcció d'una nova escola bressol municipal

La regidora d'Educació del nou govern municipal, Pilar Gorina, considera que no és necessària "en aquests moments" la construcció d'una tretzena escola pública a Sant Cugat del Vallès. "A Infantil i Primària no podem parlar d'una ampliació de l'oferta si no hi ha un canvi en la situació. Estem encara una mica esponjats, tenim marge", ha assegurat en una entrevista al TOT.

El govern santcugatenc descarta per ara reclamar la construcció d'una tretzena escola pública a la Generalitat. Fa un parell d'anys que famílies del municipi reivindiquen un nou centre educatiu al nucli de la ciutat per donar resposta a la saturació d'algunes escoles. L'Ajuntament va aprovar el 2018 una moció, presentada pel PSC i aprovada per unanimitat, per exigir al govern català la seva construcció i que el Consistori busqués emplaçaments. "Tenim fins a quatre terrenys públics que podrien encabir l'escola al centre", deia l'anterior regidora d'Educació, Esther Salat.

Més info: Sant Cugat buscarà un espai per a la 13a escola i demana els diners avançats en La Mirada

 

De moment, l'aposta ha quedat descartada. "La nostra opció és, si cal, obrir més grups. No hi ha la necessitat d'una 13a escola en aquests moments", ha afegit Pilar Gorina. I és que per aquest curs s'han introduït dos cursos bolet, un a 3r de Primària al Ciutat d'Alba i un a 1r d'ESO a l'Arnau Cadell, per donar resposta a la "massificació" i poder reduir ràtios.

Amb tot, en les preinscripcions pel curs 2019-2020 no es van esgotar les 600 places que ofereixen les 12 escoles públiques de Sant Cugat, ja que 560 nens i nenes van demanar plaça. De fet, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat va afirmar el curs passat que, en cas que hi hagués falta de places, es posaria en marxa aquest any la 13a escola en forma de mòduls prefabricats.

Tampoc una nova escola bressol

De la mateixa manera, la regidora d'Educació considera que tampoc és necessària una nova escola bressol municipal a Sant Cugat i que les vuit actuals ja donen resposta. Tot i això, cal assenyalar que en les últimes preinscripcions una seixantena d'infants es van quedar sense una plaça en escoles bressol municipal, ja que hi va haver 317 sol·licituds per 256 places. Amb tot, les escoles bressol és una competència compartida amb la Generalitat, que en els últims anys no ha traspassat els diners necessaris als municipis.

Més info: Publicades les puntuacions per les inscripcions a les escoles bressol de Sant Cugat

"Hi ha una davallada de la demanda. No la notem en escoles bressol públiques, però si en algunes privades", argumenta Pilar Gorina, que conclou: "No hi ha cap previsió de realitzar una nova escola bressol municipal". Tot i això, reconeix que "estan plenes" però que no es plantegen una nova construcció perquè no ho veuen "una gran necessitat".

"Tant de bo els recursos sobressin, però hem de mesurar molt el que tenim, perquè la Generalitat va deixar de passar les subvencions que li pertocaven", lamenta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem