El PP culpa Conesa del problema de seguretat ciutadana

La formació qualifica de "fracàs" la reunió de l'alcaldessa amb el conseller d'Interior

El Partit Popular de Sant Cugat ha lamentat la "incapacitat de l'alcaldessa de defensar els interessos de Sant Cugat davant del seu propi partit". Així ho ha assenyalat el grup municipal en un comunicat en què Álvaro Benejam, portaveu del grup, recorda que "el problema de la seguretat ciutadana a Sant Cugat és fruit de la mala gestió que Conesa mentre dirigia personalment l'àrea de seguretat de l'ajuntament".

En aquests termes s'han expressat després de la reunió que Mercè Conesa va mantenir el divendres, 7 d'octubre, amb el conseller d'Interior Jordi Jané, amb el compromís de demanar més agents dels Mossos d'Esquadra i recursos per a la comissaria de Sant Cugat. "El cert és que l'alcaldessa ha sortit amb les mans buides de la reunió", afirmen, ja que "sols ha pogut treure un raquític compromís pel qual s'acorda que les reunions de la taula de coordinació siguin setmanals, i no quinzenals, com fins ara".

Els populars consideren "una presa de pèl que la proposta per acabar amb l'escalada de robatoris a la nostra ciutat sigui incrementar les reunions de la policia". "El que es necessita són policies al carrer", afirma Benejam, davant l'increment del 51% dels robatoris.

En la mateixa línia, Benejam afirma en el comunicat que "és evident que l'alcaldessa ha fracassat en el seu intent d'obtenir per a Sant Cugat els agents i recursos policials que necessita. No ha sabut treure un compromís seriós d'un govern del seu mateix partit".

Pel que fa al període en què Conesa va ser la responsable de l'àrea de seguretat a Sant Cugat, el PP recorda que "ja la vam advertir de les conseqüències de l'abandonament en què es trobava la seguretat del municipi i del malestar creixent dels veïns, i se'ns va acusar d'alarmistes".

Igualment, recorden que Conesa tampoc va voler aprovar una moció del PP al Ple de juliol que alertava d'aquest augment de robatoris i de la necessitat de comptar amb més efectius policials. "L'equip de govern ens va acusar de pretendre sumir Sant Cugat en un Estat policial i els seus socis de govern van assegurar que qui vulgui més seguretat a Sant Cugat que se la pagui de la seva butxaca".

És per això que des del PP apunten que "seguirem denunciant la falta de recursos i agents policials i exigim a l'equip de govern que assumeixi la seva responsabilitat per la mala gestió".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem