630 robatoris amb força a domicili des del setembre del 2015 a Sant Cugat

Aquests delictes han agumentat un 51% des del mateix periode de l'any passat

Sant Cugat ha registrat des del setembre del 2015 un augment significatiu dels robatoris amb força a dins de domicili. En concret s'han registrat 630 delictes d'aquest tipus a la ciutat, un 51% més que en el mateix període de l'any anterior, en el qual es van comptabilitzar 416 robatoris d'aquesta mena. Segons ha explicat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, la majoria d'aquests robatoris s'estan concentrant al nucli antic de la ciutat, després a Mira-sol i en tercer lloc a Valldoreix.



A més, Conesa també ha descrit quin tipus de lladre està actuant en aquest moment a la ciutat. Segons ha explicat l'alcaldessa, s'han identificat individus que vénen a la ciutat entre les 8 del matí i les 12 del migdia, i entre les 4 de la tarda i les 8 del vespre, per cometre els robatoris, majoritàriament dimecres, dijous i divendres. Aquests individus són anomenats delinqüents habituals, ja que no formen part de cap organització criminal.

Els robatoris que es cometen són majoritàriament ràpids, és a dir, el lladre en menys de 10 minuts força la porta, amb alguna eina i roba objectes petits, que es puguin transportar fàcilment, com diners i joies, ja que sovint aquests delinqüents arriben a la ciutat amb transport públic.



Conesa ho ha explicat després de la Junta Local de Seguretat, en la qual hi ha intervingut, Policia Local, Mosso d'Esquadra, Policia Nacional espanyola i La Guàrdia Civil.

"Sant Cugat és una ciutat segura" i dispositiu especial

COnesa amb Jaume González, director de Seguretat FOTO: Localpres

Malgrat aquest augment, L'alcaldessa ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha explicat que "Sant Cugat segueix sent una ciutat segura", tot i que ha admès la seva preocupació per aquesta situació. 



Conesa, també ha explicat que la lluita contra aquests robatoris és una de les prioritats municipals, per aquest motiu la Policia Local organitzarà un dispositiu especial per tal de controlar aquests delictes, amb punts estàtics de patrullatge i vigilància dirigida a punts concrets, orientats a frenar aquests delictes.



Davant aquesta situació, Conesa també ha assegurat que ha demanat mesures als Mossos d'Esquadra. Precisament, aquest mateix divendres, 7 d'octubre, l'alcaldessa es reunirà amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, per tractar a la qüestió. "Ens han assegurat que aquesta és una prioritat dels Mossos", ha dit Conesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem