El preu del lloguer a Sant Cugat augmenta més d'un 30% en cinc anys

Sant Cugat és el tercer municipi català amb el preu del lloguer més elevat de Catalunya

La mitjana del lloguer a Sant Cugat del Vallès va ser de 1.150 euros mensuals durant el 2018, segons dades de la Generalitat de Catalunya. Això converteix Sant Cugat en el tercer municipi català amb un preu més elevat, només superat per Sant Vicenç de Montalt i Cabrils. Una dada que se suma a la recentment publicada pel Ministeri de Foment, i que situa la ciutat santcugatenca com la quarta de l'Estat amb el preu de l'habitatge de compra més elevat.

Més info: Sant Cugat, quarta ciutat de l'Estat amb l'habitatge més car

A diferència del preu de compra, el del lloguer ja supera els nivells previs a la crisi econòmica. De fet, els 1.150 euros mensuals són el rècord històric del municipi. En relació a 2014, quan va tocar fons, la renda del lloguer ha augmentat més d'un 30%. Durant el 2018, l'increment ha estat del 5%; mentre que en els anys 2017 i 2016, les pujades del lloguer es van situar per sobre del 10%.

En relació a Barcelona, el preu del lloguer a Sant Cugat només es veu superat pel barri de Sarrià-Sant Gervasi, on se situa en els 1.269 euros. En canvi, es troba per sobre d'altres zones com Les Corts o l'Eixample. En relació al conjunt de Catalunya, el lloguer a Sant Cugat és un 65% més car; mentre que supera en un 68% la mitjana del Vallès Occidental i en un 51% a la província de Barcelona.

Cal recordar que un estudi recent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona va posar de manifest que una unitat familiar de Sant Cugat del Vallès necessita 3.553 euros nets mensuals per poder fer front a un lloguer mitjà a la ciutat si hi dedica el 30% de la seva renda, convertint-se en la ciutat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona on més diners s'han de destinar al lloguer. A més, segons un estudi recent d'Engel&Völkers situa Sant Cugat com la ciutat amb més atrativa pel que fa en inversió estrangera, després de Barcelona.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem