Sant Cugat, quarta ciutat de l'Estat amb l'habitatge més car

El preu de l'habitatge de compra a Sant Cugat ha augmentat gairebé un 9% durant l'últim any

L'habitatge lliure de compra a Sant Cugat del Vallès continua sent dels més alts de tot l'Estat espanyol. Només a Donostia, Eivissa i Barcelona el preu de l'habitatge supera la xifra santcugatenca. Concretament, Sant Cugat va tancar el 2018 amb un preu de 3.331 euros el metre quadrat, segons dades del Ministeri de Foment. Això suposa que un pis de 100 metres quadrats al municipi té un cost mitjà de 333.100 euros.

Entre el 2017 i el 2018, el preu de l'habitatge a Sant Cugat ha augmentat gairebé un 9%. I si es compara amb el 2014, quan el preu va tocar fons després de la crisi, l'increment ha estat superior al 40%. No obstant, encara està per sota dels anys anteriors a l'esclat de la bombolla immobiliària. Unes dades que tornen a posar de manifest la dificultat de molts santcugatencs per accedir a un habitatge a la ciutat i que provoca, en alguns casos, l'expulsió de la ciutat.

Més info: El repte de l’habitatge: com evitar l’efecte expulsió

"No m'atreviria a dir que Sant Cugat no expulsa a ningú", va reconèixer l'alcaldessa de Sant Cugat, que va mostrar la seva preocupació per aquesta qüestió. Des del 2017, a Sant Cugat existeix també el Sindicat de Llogaters, que lluita per combatre els efectes del preu de l'habitatge. "A Sant Cugat hi ha una població amenaçada de ser expulsada", denuncia l'entitat.

I és que pel que fa al lloguer, Sant Cugat també registra una de les rendes més altes del país. I és que una unitat familiar de Sant Cugat del Vallès necessita 3.553 euros nets mensuals per poder fer front a un lloguer mitjà a la ciutat si hi dedica el 30% de la seva renda, segons xifres de l'Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona.

Més info: Objectiu: construir un miler de pisos de lloguer protegit abans del 2030

Per fer front a aquesta situació, l'Ajuntament de Sant Cugat va impulsar un pla d'habitatge protegit de lloguer a llarg termini, fins al 2030, per construir un miler d'habitatges més i aconseguir que el 5% de tots els pisos de Sant Cugat siguin de lloguer protegit. Tot i això, entre 2014 i 2017, a Sant Cugat es van finalitzar només 24 habitatges de protecció oficial i s'ha iniciat la construcció de 121, segons dades d'IDESCAT.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem