El SantCu i el seguici d'inici donen el tret de sortida a la Festa Major

El seguici d'inici i el pregó han donat el tret de sortida a cinc dies de celebració a la ciutat

La Festa Major ja es viu a Sant Cugat del Vallès des d'aquest dimecres, 28 de juny. A les 19 hores, puntual, arrencava el seguici d'inici de la festa des de l'avinguda de Cerdanyola. Les diferents entitats de cultura popular i tradicional han encapçalat el seguici, del qual també participen les autoritats municipals.

Mireu les imatges del pregó i del seguici d'inici de festa Major.

Seguici Festa Major FOTO: Artur Ribera

Un inici de seguici que ha estat marcat per la xiulada rebuda per les autoritats per un grup de ciutadans per mostrar el seu descontentament amb el Consistori per la "manca de debat i diàleg", i pel mal temps que ha obligat els gegants a retirar-se en arribar al carrer de Santiago Russiñol per la pluja.

El seguici ha pogut continuar amb normalitat un cop ha arribat al carrer de Francesc Moragas, fins a arribar a la plaça de la Vila, on s'ha pronunciat el pregó passades les 20 hores.

Pilar dels Gausacs en arribar a la plaça de la Vila FOTO: Artur Ribera

El Sant Cugat Futbol Club ha estat l'encarregat de fer el pregó de la Festa Major d'enguany a Sant Cugat. Un pregó en què diferents membres de l'equip, amb el seu president, Llorenç Santasusagna, al capdavant, i junt amb Natàlia, jugadora de l'equip aleví, han repassat la història del Club. Ho han fet amb una posada en escena que ha fet participar tota la plaça.

En primer lloc, s'han obert un centenar de paraigües vermells a la plaça simbolitzant els cent anys d'història del club. Uns paraigües als quals se n'han sumat de negres, simbolitzant els equips que formen el club. D'aquesta manera han explicat que el club té 100 anys, i que actualment està format per 43 equips, amb 635 esportistes.

 Llorenç Santasusagna durant el pregó de Festa Major. FOTO: Artur Ribera

Amb l'entrada d'un camp de terra de lona al centre de la plaça, els pregoners han recordat els camps pels quals han passat durant aquests anys. Primer al costat del Monestir, després a la mateixa rambla del Celler, i actualment al ZEM Jaume Tubau. Per explicar els inicis ha pujat al balcó el president d'honor de l'entitat Àlex Barberà. Després de simbolitzar un petit partit de futbol amb una pilota gegant tirada des del balcó, els pregoners han detallat l'evolució del club des del 2001, quan es van traslladar al Jaume Tubau.

D'aquest camp n'ha parlat Álex Palencia, jugadora de l'equip sènior, proposant un partit en aquesta instal·lació. En aquest moment s'ha desplegat un camp de gespa, i s'ha jugat un nou partit. Un pregó en què també han reivindicat la importància del futbol femení, i han demanat que els vestuaris del club siguin una realitat com avanç millor.

Moment del pregó. FOTO: Artur Ribera

Abans d'acabar el pregó, Simón Basanta, jugador i entrenador, ha proposat fer-ho a l'estil de la selecció d'Islàndia en l'Eurocopa del 2016, donant pas a l'entrada de Jordi Juncosa, personatge SantCu 2016, amb el tambor, portant la festa a la plaça.

Entre els aplaudiments del públic, i els confetis amb els colors del SantCu, la festa ha esclatat amb les entitats mostrant el seu saber fer.

En acabar, els pregoners han desitjat una bona Festa Major a tots els santcugatencs i santcugatenques, i el president ha donat per inaugurada la Festa Major al crit de "Visca el SantCu, Visca Sant Cugat i Visca la Festa Major!"

El TOT amb la Festa Major

Els Diables a l'inici del seguici FOTO: Artur Ribera

La Festa Major d'enguany arrencava aquest dimecres, 28 de juny, amb el seguici i el pregó a càrrec del Sant Cugat Futbol Club

 

Des de llavors i fins diumenge, 2 de juliol, més de 300 activitats donen forma a la festa grossa del municipi. Com no podia ser d'una altra manera, el TOT està fent un ampli seguiment de la cita oferint les activitats, les cròniques, els vídeos i les millors imatges de tot el que dona de si la Festa Major.

 

Podeu seguir tota la informació de la festa a través de la pàgina web www.totfestamajor.cat, o a través de les xarxes socials del TOT, FacebookTwitter i Instagram.

 

D'altra banda, amb l'inici de Festa Major arrencarà la 20a edició del concurs TOT Fotoportada. Des del mateix dia 28 i fins al 22 de setembre podeu enviar un màxim de dues fotografies de qualsevol de les categories del concurs, que compta amb més de 8.000 euros en premis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem