El Sindicat de Llogateres vol agilitzar la creació de la Taula d'Emergències Habitacionals

El col·lectiu ha fet un seguiment dels temes tractats durant la reunió mantinguda amb l'Ajuntament de Sant Cugat ara fa un mes

Quan fa un mes que l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i el Sindicat de Llogateres de la ciutat es van reunir amb l'objectiu trobar solucions a la problemàtica de l'habitatge al municipi, el col·lectiu ha valorat aquest divendres, 23 de novembre, l'estat dels temes tractats durant aquella trobada.

Més info: Sant Cugat vol crear una Taula d'Emergències Habitacionals per fer front als casos extrems

Una trobada en la qual, entre altres, l'Ajuntament es comprometia a crear "immediatament", segons l'alcaldessa de Sant Cugat, una Taula d'Emergències Habitacionals que ha de servir per fer front a casos de desnonaments, així com per realitzar tasques preventives que els evitin. En aquell moment, el Sindicat de llogateres ja reclamava que s'establís el funcionament d'aquesta taula i que se la dotés de recursos.

Un mes després de la reunió, el sindicat ha lamentat no tenir "cap proposta per part de l'Ajuntament". "Ens fa pensar que va ser un anunci precipitat, i que no estava prou madur", ha apuntat Mariona Sòria, membre del col·lectiu.

Aquest era un dels sis punts tractats durant la reunió, on també es va plantejar buscar solucions als casos més urgents de desnonament a la ciutat, el d'Abdeslam i el de Tayed. Des del Sindicat han celebrat que en el primer cas la família ja es trobi en un habitatge de Promusa, lamentant que no sigui el cas de la segona família.

Més info: Paralitzen el desnonament del camí de la Creu després d'un acord amb la propietat

Més info: Prop d'un centenar de persones protesten per un nou cas d'ofec immobiliari

D'altra banda, han apuntat que "no s'ha activat l'oficina d'atenció als llogaters", amb proposta d'ubicació al centre de la ciutat, ni s'hagi posat en marxa la campanya d'assessorament als llogaters, "per donar a conèixer els serveis que ofereix la ciutat", ha apuntat Aina serra, membre del Sindicat. De la mateixa manera, han destacat que no s'ha activat el protocol d'avís per desnonaments, del qual consideren el Sindicat n'hauria de formar part, ja que "finalment, és la pressió social la que pot aconseguir aturar un procés de desnonament", ha subratllat Serra, i han tornat a plantejar la creació del Consell de l'habitatge, del qual en formin part diferents entitats socials per "fer una mirada global a la situació de l'habitatge a la ciutat i plantejar possibles solucions".

El Sindicat de Llogateres s'ha compromès a fer un "exercici de transparència" cada mes per "periòdicament passar factura a la ciutadania dels 6 temes plantejats a la reunió amb l'Ajuntament", han destacat, recordant que l'últim dijous de cada mes se celebra una assemblea de casos oberta a la ciutadania per visibilitzar els casos que es donen a la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem