Paralitzen el desnonament del camí de la Creu després d'un acord amb la propietat

Una nova concentració del Sindicat de Llogaters aconsegueix aturar el desnonament per impagaments de lloguer a l'espera de la solució definitiva de l'Ajuntament de Sant Cugat

L'Abdeslam Chakkur i la seva família podran quedar-se a casa seva fins a d'aquí a tres setmanes, a l'espera que l'Ajuntament de Sant Cugat els pugui oferir una alternativa d'habitatge definitiva. És l'acord que s'ha arribat amb el propietari de l'immoble, situat al camí de la Creu, després d'una nova concentració del Sindicat de Llogaters aquest dimecres 31 d'octubre, quan hi havia previst el desnonament per impagaments de lloguer. Fa dues setmanes ja es va aconseguir paralitzar el desnonament de la família, que té un menor a càrrec i el pare no pot treballar per malaltia.

Més info: S'atura un desnonament al camí de la Creu de Sant Cugat

Desenes de persones han ocupat l'entrada de l'habitatge des de les 8.30 hores per fer front a l'ordre d'execució de desnonament, prevista per aquest dimecres. Els Mossos han fet acte de presència passades les 9 del matí i més tard han aparegut la secretària judicial, el procorador, una tècnica de Serveis Socials de l'Ajuntament i els advocats de la família i la propietat. La presència dels manifestants impedint el desnonament ha forçat una negociació amb la propietat, que finalment ha accedit a permetre a la família a quedar-se a casa seva tres setmanes més, quan l'Ajuntament de Sant Cugat s'hauria compromès a oferir una alternativa habitacional definitiva.

"El pròxim desnonament serà a l'Ajuntament", "la solidaritat, la nostra millor arma" o "no s'entén gent sense casa i casa sense gent" són algunes de les proclames que han cridat les persones concentrades. Després de més de dues hores, s'ha tancat l'acord i s'han viscut moments d'alegria entre els manifestants.

desnonament abde 15

Alegria després d'assolir un acord amb la propietat FOTO: Bernat Millet

Sense solució definitiva

Així, la família no haurà d'abandonar el pis i anar a l'alternativa temporal que havia ofert el Consistori, que era una habitació en un aparthotel de Sant Cugat a l'espera d'un habitatge definitiu. "A l'Ajuntament li demano que em busqui alguna alternativa per poder viure amb la meva família. Estic malalt i no puc treballar. M'han dit que abans de tres setmanes ja tindré un pis", ha explicat al TOT Abdeslam Chakkur.

Fonts de l'Ajuntament de Sant Cugat han assegurat al TOT que fa un any que està treballant en el cas d'aquesta família amb l'objectiu primordial "que no es quedi al carrer". Tot i això, no han detallat quina solució els oferirà i per ara no poden confirmar que hi hagi una alternativa definitiva.

Chakkur s'ha mostrat "molt agraït" al Sindicat de Llogaters i a la gent que s'ha concentrat, en dues ocasions, per mostrar-li suport: "Gràcies a ells em puc quedar aquí". Abdeslam Chakkur va arribar a Sant Cugat el 1991, amb només setze anys i tot sol, i per tant ja fa gairebé 30 anys que és santcugatenc.

Més info: Abdeslam Chakkur, veí de Sant Cugat des de 1991

 
desnonament abde 9

Negociació amb els Mossos d'Esquadra FOTO: Bernat Millet

 

"L'Ajuntament ha d'espavilar".

Marco Simarro, del Sindicat de Llogaters de Sant Cugat, ha celebrat també que s'hagi pogut forçar una negociació i un acord. "La família volia impedir el desnonament a tota costa si no hi havia una alternativa habitacional per a ells". "Ho hem aconseguit, hem negociat que no hagin de marxar d'aquí", ha destacat Simarro, que afegia: "Tenen tres setmanes perquè l'Ajuntament els trobi un pis, no temporal com l'aparthotel, sinó un pis a Sant Cugat definitiu".

Un dels objectius assolits és que la família, "amb el pare malalt i un nen petit a càrrec", "només haurà de fer un trasllat": "El més útil era tenir més temps aquí fins tenir un pis en condicions".

En aquest sentit, des del Sindicat de Llogaters han demanat a l'Ajuntament de Sant Cugat que "espavili de forma important" pel que fa a la problemàtica de l'habitatge a la ciutat. "La situació és crítica, el Sindicat de Llogaters estem traient a la llums alguns pocs casos, però sabem que n'hi ha més. El missatge és de mans a la feina, calen solucions ja".

Finalment, Simarro ha agraït la resposta de la gent, que ha estat "excel·lent": "La gent s'ha mobilitzat molt amb aquest tema, es nota que estan sensibilitzats. És una alergria poder comptar amb ells, sols no ho podríem fer".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem