Els cotxes de més de vint anys no podran circular per l'entorn de Barcelona

La mesura es començarà a aplicar en dies feiners a partir del 2019

Els cotxes matriculats abans de l'1 de gener de 1997 i les furgonetes amb matrícula prèvia a l'1 d'octubre de 1994 no podran circular per l'entorn de Barcelona els dies feiners a partir de l'1 de gener del 2019.  La mesura afectarà una quarantena de municipis barcelinins, Sant Cugat entre ells.

La prohibició, que té per objectiu millorar la qualitat de l'aire, afectarà 106.018 turismes (un 7% respecte al total del parc mòbil) i 22.049 furgonetes (un 16%). Cada municipi podrà aplicar restriccions més estrictes. A més, a partir del proper 1 de desembre, aquests mateixos vehicles estaran restringits en episodis contaminants.

Aquest és un dels acords que presos durant la cimera sobre la qualitat de l'aire a la conurbació de Barcelona, liderada per la Generalitat, l'Àrea Metropolitana, la Diputació i l'Ajuntament. Aquestes institucions estudiaran també la implantació d'un possible peatge per congestió.

Ultimàtum europeu

Recentment, la Comissió Europea ha llançat un ultimàtum al govern espanyol perquè prengui mesures davant dels elevats nivells de contaminació que es registren en algunes àrees, entre les quals hi ha la zona del Vallès i de Barcelona. Brussel·les va amençar en portar l'estat als tribunals si no prenia mesures.

D'altra banda, Sant Cugat ha demanat introduir la velocitat varible en els autopistes que passen pel municipi amb el mateix objectiu de reduir la contaminació atomsfèrica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem