Els efectes del fred siberià viscuts per uns ànecs al pantà de Vallvidrera

El dia més fred a Sant Cugat va ser el dimecres, quan la temperatura mitjana va ser de només 1,5 graus

El fred s'ha fet sentir aquesta setmana a Sant Cugat. De fet, la ciutat ja feia dies que es preparava per a l'onada de fred siberià. I és que tal com indicaven les previsions meteorològiques a partir de la nit de dimarts s'esperava que els termòmetres baixessin dràsticament a la ciutat, i van fer-ho.

I sí, ha fet fred, bastant fred; però potser no tot el que s'esperava, però sí deixant els termòmetres sota zero en diferents ocasions. La temperatura mínima d'aquest divendres, 20 de gener, ha estat de 6 graus, nou més que en les últimes nits, segons dades del Servei de Meteorologia de Catalunya.

El dia més fred va ser clarament el dimecres, dia 18 de gener, quan la temperatura mitjana va ser de només 1,5 graus. Tot i això, el vent es va fer notar especialment el dimarts i el dijous.

Unes temperatures que han deixat imatges curioses a la ciutat, com ara la d'aquesta ànecs al pantà de Vallvidrera. La capa de gel que s'hi va formar va donar lloc a veure els animals passajant-hi per sobre, i nedant entre el gel. Un vídeo enregistrat pel fotògraf del TOT Artur Ribera.

A hores d'ara,  l'onada de fred ja ha passat i Protecció Civil ha desactivat les alertes per baixes temperatures. El temps pel cap de setmana, però, continuarà sent fred, tot i que amb el cel tapat i amb possibilitats de precipitacions.
 

El Pantà de Vallvidrera sense estar congelat FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem