Els infants de la Floresta volen un skate park amb wifi al barri

Els alumnes de 6è de Primària de l'Escola la Floresta han dissenyat el projecte, que ara requereix més pressupost

Un skate park amb wifi opcional és la proposta que els infants de la Floresta han votat per tirar endavant amb els 6.000 euros que el Consell de Barri posa a disposició dels nens i nenes florestans. Els alumnes de 6è de Primària de l'Escola La Floresta han organitzat un procés participatiu i han definit el projecte, que van presentar públicament en el Consell de Barri del passat 30 de maig. La proposta és ubicar l'equipament al circuit de BMX de l'entorn de les pistes de Can Llobet.

Aquests 6.000 euros formen part dels diners de lliure disposició que l'Ajuntament de Sant Cugat aporta al Consell de Barri de la Floresta (80.000 euros anuals). El Consell de Barri va decidir que els nens i nenes de la Floresta podrien decidir què fer amb 3.000 euros d'aquest pressupost.

Enguany compten amb un pressupost de 6.000 euros perquè se sumen les partides del 2016 i 2017. L'Escola La Floresta ha comandat aquest any el procés, tot i que la intenció és que a partir d'ara aquesta tasca es faci des del Consell d'Infants del districte.

Votacions dels nens i nenes

Un cop el Consell de Barri va fer l'encàrrec a l'Escola, els alumnes de 6è de Primària van definir com havia de ser el procés de participació. Inicialment, es van col·locar urnes al centre educatiu i tots els nens van poder deixar les seves propostes de projectes. L'urna també es va portar un dia a l'estació del districte.

Els tres projectes que més van mencionar els nens van ser: skate park, parc de tirolines i observatori d'animals. Es van tornar a posar urnes a l'escola perquè els nens escollissin una de les tres opcions. Va guanyar l'skate park, i se li va afegir l'opció de wifi, ja que una de les propostes més votades també era un punt d'internet al barri.

Ara, el pressupost

A partir d'aquest punt, la responsabilitat va passar als alumnes de 6è de l'Escola La Floresta. Organitzats en grup i amb la supervisió dels mestres, van fer totes les gestions necessàries per definir el projecte: trobar un emplaçament, contactar amb empreses proveïdores i amb companyies telefòniques, fer el pressupost, estudiar la viabilitat, dibuixar el plànol de l'equipament...

A mesura que anaven fent la feina, els nens van comprovar que els sis mil euros de pressupost no eren suficients per tirar endavant un projecte d'skate park "en condicions". És per aquest motiu que van fer una crida a l'Ajuntament de Sant Cugat amb la intenció que col·laborin en la iniciativa.

Per tal de convertir tot el treball dels nens i nenes en realitat ara només cal més pressupost. En el vídeo de presentació del projecte al Consell de Barri, els nens es dirigien a l'Ajuntament: "Ens ajudeu a aconseguir un skate park al nostre barri?".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem