Nou pas endavant per la construcció de l'escola La Mirada

La Mirada, que comença el seu segon curs, funciona actualment en mòduls prefabricats al costat de l'escola l'Olivera

El govern santcugatenc ha aprovat durant el ple municipal d'aquest dilluns, 18 de setembre, l'aprovació provisional del pla especial urbanístic que ha de regular l'àrea que acollirà l'edifici de La Mirada, a tocar de l'estació de Ferrocarrils de Volpelleres. "Ara continuarem tots els tràmits de la redacció de projecte, licitació i adjudicació d'obres per tenir l'escola La Mirada en el curs 19-20, que és quan toca", apuntava el tinent d'alcalde Damià Calvet, que ho considera un "projecte importantíssim per la ciutat".

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sant Cugat continua els tràmits urbanístics que han de permetre la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada a Volpelleres perquè entri en funcionament el curs 2019-2020. Estrenada el curs passat, La Mirada actualment està en mòduls prefabricats al costat de l'escola l'Olivera i acull nens de P-3 i P-4. El pressupost de l'obra és d'uns 6,5 milions d'euros, que avançarà l'Ajuntament però que la Generalitat ja ha anunciat que tornarà a partir del 2020. És la dotzena escola pública de Sant Cugat.

L'escola La Mirada ha de servir per ampliar l'oferta pública en centres d'infantil i primària de Sant Cugat, que en els últims anys estava per sota de la demanda de famílies, cosa que ha provocat, entre altres, la implantació de cursos bolets en algunes escoles. Un cop entri en funcionament el nou edifici, la previsió de l'Ajuntament és que aculli tres línies. Al terreny del costat és on es construeix el nou institut Leonardo Da Vinci.

Així, la dotzena escola pública de Sant Cugat, en el seu edifici definitiu, s'estrenarà el curs 2019-2020. Fins llavors, la Mirada s'anirà ampliant en mòduls prefabricats. Des de l'Ajuntament consideren que La Mirada, amb les seves tres línies, evitarà la necessitat d'una tretzena escola, tot i que des de la Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes de Sant Cugat ha reiterat que és imprescindible.

Mireu les millors imatges​ del ple municipal.

El retorn dels diners

Davant la necessitat d'ampliar l'oferta de places escolars públiques, l'Ajuntament de Sant Cugat va decidir avançar la inversió de la construcció de l'escola, tot i que és una competència i responsabilitat de la Generalitat. Però com que la construcció del centre santcugatenc estava en el lloc número 86 de prioritats del Departament d'Ensenyament, el Consistori va decidir avançar els diners perquè estigués llesta pel 2019.

En aquest context, la Generalitat va aprovar fa uns dies destinar un import de 5,2 milions d'euros per a la construcció de l'escola La Mirada, a partir de l'any 2010. La inversió econòmica de la Generalitat es distribuirà en 200.000 euros el 2020, tres milions el 2021 i dos milions el 2022. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sant Cugat ja té compromesa la recuperació dels diners.

El tinent d'alcalde Damià Calvet ha celebrat el compromís de la Generalitat, així com tota la tasca de l'Ajuntament de Sant Cugat i els seus tècnics, per tal d'aconseguir que l'edifici definitiu de La Mirada sigui una realitat el curs 2019-2020.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem