Els santcugatencs mostren el seu rebuig a la violència terrorista

Centenars de ciutadans omplen la plaça de la Vila en solidaritat a les víctimes pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Centenars de santcugatencs han sortit al carrer i han mostrat la seva condemna a l'atemptat terrorista d'aquest 17 d'agost a Catalunya, que va deixar tretze morts i més d'un centenar de ferits per l'atropellament a la Rambla de Barcelona i un mort i diversos ferits, ja de matinada, a Cambrils. Entre els ferits a Barcelona hi ha dues santcugatenques. Dos veïns de Rubí, un home i un nen de tres anys, estan entre les víctimes mortals per l'atropellament massiu.

La plaça de la Vila, davant de l'ajuntament, s'ha omplert aquest divendres amb centenars de veïns que han volgut mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i fer una crida per la pau. A les dotze del migdia s'han fet cinc minuts de silenci, que han acabat amb un emotiu aplaudiment dels santcugatencs. Representants polítics i membres d'entitats locals també s'han sumat a la concentració de solidaritat. L'Ajuntament de Sant Cugat ha decretat tres dies de dol i s'han suspès totes les activitats del cap de setmana.

"Hem de tenir el dol, però també hem d'entrar una altra vegada a la normalitat. Hem de ser un país lliure i normal i hem de demostrar que cops molts durs com aquests, que ens afecten molt, no ens eviten tornar a la normalitat. Hem d'estar al costat de les famílies i les víctimes", ha expressat la tinenta d'alcalde Carmela Fortuny.

La tinenta d'alcalde de Sant Cugat ha agraït la resposta solidària dels santcugatencs, que "han demostrat un cop més la seva solidaritat i s'han aplegat multitudinàriament per donar el suport a les víctimes".

Fortuny ha llençat un missatge de "tranquil·litat" i "prudència" i ha recordat que el protocol per l'alerta terrorista continua actiu a Sant Cugat, amb especial interès a les estacions i a les entrades i sortides de la ciutat. 

"El que hem de fer és tornar a la normalitat, seguir el dol i comportar-nos amb solidaritat", ha finalitzat la tinenta d'alcalde.

Concentració en suport a les víctimes a Sant CugatConcentració en suport a les víctimes a Sant CugatConcentració en suport a les víctimes a Sant CugatConcentració en suport a les víctimes a Sant Cugat
Més informació
 
Comentaris

Destaquem