Els veïns de les Planes, crítics amb la mobilitat al districte

L'Ajuntament s'ha compromès a estudiar les propostes que els han fet els veïns

La freqüència, el recorregut i la coordinació del bus amb el tren dels FGC són algunes de les qüestions de mobilitat que més preocupen els veïns de les Planes. En el darrer Consell de Barri de les Planes, Francesc Serra, sotsdirector de l'Àmbit de Gestió d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de l'Ajuntament de Sant Cugat, es va encarregar de respondre a algunes de les qüestions que els van fer arribar els veïns a través de les sessions del grup de treball de mobilitat i seguretat.

Pel que fa al bus, una de les demandes és que aquest es coordini amb els trens, és a dir, que el bus esperi l'arribada dels FGC i no marxi complint únicament el seu horari. A més, reclamen que hi hagi recorreguts alternatius –actualment fa el mateix recorregut d'anada i de tornada–, que hi hagi més freqüència i més combois, i que doni servei el diumenge al matí. "El sistema d'autobús no pot ser el mateix a Sant Cugat que a les Planes. Les necessitats són diferents", esgrimeix el president de l'Associació de Veïns de les Planes, Sergi Torres.

Sobre aquesta qüestió, l'Ajuntament ha mostrat la seva predisposició i compromís a estudiar aquestes propostes. Segons Torres, el tinent d'alcalde de Mobilitat i Urbanisme, Damià Calvet, s'ha compromès amb els veïns a estudiar alternatives i buscar possibles solucions. Una d'aquestes possibles solucions seria la implantació d'un transport públic a la demanda a la Floresta i les Planes que substitueixi els actuals busos de barri. 

Pel que fa al servei d'autobús, també s'ha demanat que el bus arribi fins al barri de Can Cortès, que els combois de la línia 3 que tenen seients mirant enrere no els tinguin, i que es faci una parada al carrer del Calvari a la cantonada amb el passatge del Pi. Sobre aquesta última demanda, una veïna ha recollit signatures perquè es posi la parada. Francesc Serra va respondre a aquesta qüestió recordant que "aquesta parada es va descartar fer fa dos anys perquè comportava eliminar places d'aparcament".

Altres peticions que s'estan treballant

Una és l'arranjament del carrer de Belladona, un tema que no depèn directament de l'Ajuntament de Sant Cugat perquè es troba a la part barcelonina de les Planes. "Hem parlat amb el districte de Sarrià-Sant Gervasi i han mostrat disponibilitat de fer-ho, però no ens han determinat quan", va argumentar Serra. "Hem d'insistir."

Una altra actuació que s'ha demanat que es faci és que es pintin places d'aparcament al carrer del Calvari. L'Ajuntament ja s'ha compromès a dur a terme aquesta actuació.

D'altra banda, alguns veïns s'han mostrat favorables a fer carrers d'un sol sentit, i així seguir el model d'èxit del carrer del Doctor Modrego. L'Ajuntament ha demanat la màxima col·laboració de tots els veïns per debatre aquesta qüestió, ja que "fer canvis de sentit de carrers en barris de muntanya és un tema molt sensible", va reconèixer Serra.

Una altra actuació que es considera prioritària és millorar la visibilitat de l'accés a Can Cortès des de l'Arrabassada, una cruïlla que el mateix president del Consell de Barri, Joan Puigdomènech, va admetre que és molt perillosa.

Finalment, l'AMPA de l'escola La Floresta ha demanat que es consolidi anualment l'ajut al transport escolar que reben els alumnes que es desplacen des de les Planes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem