L'empresa que havia de fer la tala d'arbres de la Mirada renuncia a les obres

Aquesta renúncia és un nou entrebanc per la construcció de la Mirada al Bosc de Volpelleres

L'empresa que havia de fer la tala d'arbres per començar a construir la Mirada renuncia a les obres. Així ho ha anunciat la tinenta d'alcaldia Cristina Paraira en una tertúlia a Cugat Mèdia i ho ha confirmat al TOT Sant Cugat. Paraira ha dit que l'empresa ha presentat la renúncia a l'Ajuntament i ha reclamat una indemnització, per no haver pogut fer la feina en el temps que ho havia de fer, que era entre novembre de 2022 i gener de 2023. Ara, cal veure si l'Ajuntament és responsable i ha d'assumir aquesta indemnització, ja que les obres de tala i trasplantament d'arbres es van parar el novembre del 2022 per ordre judicial, després d'un recurs de l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC).

Així, aquest és un nou obstacle per la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres, ja que segons explica Paraira si es continua optant per la construcció al bosc, s'ha de fer una nova licitació per fer els treballs de tala i trasplantament d'arbres. Una feina que no es podria fer fins a finals del 2024, pel fet que la tala i trasplantament d'arbres només es pot fer els mesos de novembre i desembre per garantir la seva supervivència. Sobre si l'opció del govern és apostar ja per una altra ubicació de la Mirada, Paraira no s'ha mullat, però sí que ha dit que estan "estudiant altres ubicacions". "No estarem parats", ha subratllat.

Tot i això, en l'últim ple es va aprovar una moció de Junts per Sant Cugat en què es defensava que hi ha alternatives viables per la construcció de la Mirada, que va tenir el suport del PP, i l'abstenció de VOX. D'altra banda, el soci de govern de Junts, Esquerra Republicana, va votar en contra, tot i que va admetre per primera vegada que potser s'havien de buscar alternatives al bosc. Per la seva banda, la comunitat educativa de la Mirada s'oposa a les alternatives que estudia l'actual govern de Sant Cugat.

Més info: Sense consens en La Mirada: noves ubicacions i crispació de la comunitat educativa

La licitació de la tala d'arbres i el transplantament la va adjudicar l'anterior govern tripartit per un cost d'uns 200 mil euros a l'empresa Arbol Investigación i Gestión. 

Cronologia de la història de la Mirada. 

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem