FGC demana 26.000 euros a les set santcugatenques que van tallar els ferrocarrils

Les set santcugatenques denunciades per haver participat en la vaga feminista del 8 de març han acudit als jutjats

Les set noies santcugatenques investigades per haver tallat els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la vaga feminista del 8 de març s'han negat a declarar durant la citació davant del jutge. Més d'un centenar de persones s'han concentrat a les portes dels Jutjats de Rubí aquest dimecres, 6 de juny, per mostrar el seu suport a les santcugatenques denunciades per presumptes desordres públics. FGC s'ha presentat com a acusació particular i demana 26.000 euros a les set noies en concepte de responsabilitat civil.

Els fets es remunten a la vaga feminista del 8 de març, en què un grup de noies va saltar a les vies de tren de l'estació de Sant Cugat i va obligar a aturar el servei durant una hora aproximadament. Els Mossos d'Esquadra van acabar desallotjant l'espai i van identificar a set de les noies, que més tard van rebre la citació als jutjats per aquest 6 de juny. "És un proces polític i ens estan criminalitzant per una acció que volia defensar els drets de totes les dones", ha proclamat Marta Padrós, una de les investigades, que ha afegit: "És un atac a totes les dones que vam sortir al carrer".

Al voltant de les deu del matí les set noies investigades han entrat als jujats de Rubí, mentre que un centenar de persones es concentrava a les portes com a mostra de suport, convocades pel col·lectiu 8 Mil Motius, un grup de suport a totes les persones denunciades durant la vaga feminista del 8 de març. Pocs minuts després han sortit dels jutjats i han estat rebudes entre aplaudiments i càntics de solidaritat.

Marta Padrós ha explicat els detalls de la protesta del 8 de març: "Vam decidir tallar els ferrocarrils perquè era un punt d'accés a Sant Cugat i és un mitjà de transport on es produexien molts assetjaments diaris a les dones". En aquest sentit, Padrós ha insistit en la necessitat que Ferrocarrils de la Generalitat impulsi polítiques de gènere per garantir els drets de les dones que es desplacen en tren.

Aquest mateix 6 de juny, a partir de les 19.30 hores a la plaça d'Octavià, hi ha convocada una altra concentració en rebuig als feminicidis i violacions i en suport a les set santcugatenques encausades.

Concentració als jutjats de Rubí per la citació de set santcugatenques que van participar de la vaga feminista FOTO: TOT Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem