Gairebé 54.000 euros de solidaritat amb el poble Sahrauí

L’Ajuntament ha incrementat en 3.000 euros el conveni de col·laboració amb Sant Cugat amb el Poble Sahrauí

Sant Cugat i l'entitat Sant Cugat amb el poble Sahrauí (SCAPS) han renovat el conveni bianual de col·laboració. D'aquesta manera, l'Ajuntament destinarà 53.125,38 euros cada any (gairebé 3.000 euros més que a l’anterior conveni) a aquesta entitat per als dos principals projectes solidaris que aquesta entitat duu a terme amb persones del Sàhara Occidental: la Casa de l’Esperança i l’ajut a l’escola Tarbia Kalil Ibrahim Aimar situada als camps de refugiats.

D’aquesta aportació, 46.125,38 euros es destinaran al funcionament de la Casa de l’Esperança, un centre d’acollida cedit per l’Ajuntament que atén infants sahrauís malalts que no poden rebre l’assistència mèdica que necessiten al seu país d’origen.

Un pis que es posava en funcionament l’any 2010 i el que han fet estada més de 35 nens i nenes, que han estat atesos per la sanitat catalana, amb estades que van des d’un mes a 4 anys. Actualment, n’hi ha 7, que també estan escolaritzats a Catalunya. Aquest pis d’acollida, conegut amb el nom de Casa de l’Esperança (Dar-al-Amal en àrab), va ser el primer que hi va haver a Catalunya per a infants sahrauís d’edats compreses entre els 8 i els 16 anys.

Els 7.000 euros restants es destinen al projecte de la Tarbia Kalil Ibrahim Aimar, de la daira de l’Aargub, una escola infantil situada als camps de refugiats de sahrauís a Algèria. L’objectiu d’aquesta ajuda és garantir un àpat diari i material escolar als nens i nens que hi assisteixen.

El conveni se signava aquest dimarts, 16 de febrer, a la Casa de l'Esperança entre l’alcaldessa, Mercè Conesa, i la presidenta de Sant Cugat Amb el Poble Sahrauí, Neus Bosch. Com s'apunta en un comunicat, Conesa subratlla que “és un projecte social i de ciutat”, remarcant que “Sant Cugat té la voluntat de seguir treballant amb SCAPS i amb el poble Sahrauí”.

La signatura del conveni coincideix amb el 40è aniversari, el 27 de febrer, de la creació de la República Democràtica Àrab Sahrauí i dels campaments de refugiats on, segons Nacions Unides, viuen unes 150.000 persones. La Xarxa Solidària de Sant Cugat en col·laboració amb l’Ajuntament, organitzen l’Acte de Commemoració “Sàhara: 40 anys d’exili”, que tindrà lloc el pròxim divendres 26 de febrer, a les 19 hores, a la Casa de Cultura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem