L'home que ha destrossat la Creu de Terme té 35 anys i més de 20 antecedents

Aquesta matinada de dissabte, l'home, veí de Sant Cugat s'ha enfilat a la creu i aquesta s'ha desplomat

L'home que ha destrossat al Creu de Terme la matinada de dissabte ,19 de juny, és un veï de Sant Cugat de 35 anys. Segons ha pogut saber el TOT, el santcugatenc acumula més de vint antecedents policials per diferents delictes, entre altres, per delictes de robatori amb força, per robatori a interior de vehicle, per danys o per atemptat a un agent.

Els fets han passat quan faltaven uns minuts per a les dues de la matinada, quan 4 individus han fet escaleta perquè un d'ells s'enfilés a la Creu de Terme del Monestir. L'home, de 35 anys, s'ha enfilat al monument, que està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional, i aquest ha cedit i s'ha trencat amb dues parts més grosses i petits trossets. Després del succés, acompanyants de l'home han trucat a emergències per demanar auxili, ja que l'home estava ferit i aquest ha estat traslladat a l'hospital amb un braç trencat.

Més info: Destrossen la Creu de Terme del Monestir

La ràpida actuació de la Policia Local de Sant Cugat ha permès la identificació i imputació de l'individu que ha causat els fets i que els trossos de la creu s'hagin salvaguardat ràpidament, la qual cosa permetrà la seva reconstrucció i restauració.

L'Ajuntament ha anunciat que està treballant per interposar la denúncia corresponent. També, s'han dipositat les restes del monument al Museu de Sant Cugat per tal de preservar-les i poder restaurar la creu. De fet, la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ja s'ha posat en contacte amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya per tal de planificar la restauració. 

Més info: L'Ajuntament farà "les denúncies pertinents" per l'atemptat contra la creu de terme

En paral·lel, alguns ciutadans s'han acostat a la creu per posar flors com a símbol de desacord amb els fets. 

Alguns ciutadans han portat flors al monument FOTO: TOT Sant Cugat

Alguns ciutadans han portat flors al monument FOTO: TOT Sant Cugat 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem