ICV-EUiA reclama al conseller Toni Comín que posi totes les dades sobre la taula

La formació estaria disposada a estudiar la proposta de compra de l'HGC, sempre i quan, es tracti d'una proposta que desemboqui a una gestió de la sanitat pública 100%

ICV-EUiA ha reclamat al conseller de Salut, Toni Comín, que posi totes les dades sobre la taula a l'hora de parlar de la proposta de compra de l'Hospital General de Catalunya.

Seria en aquesta situació, tal com ha destacat la Coordinadora Nacional d'ICV i Diputada al Parlament per Catalunya Sí que Es Pot, Marta Ribas, que la formació estudiaria la proposta. Ribas ha remarcat que "la nostra aposta és per la sanitat pública gestionada des del sector públic. No creiem que les solucions que s'estan plantejant a les necessitats que existeixen al Vallès Occidental, de més equipaments hospitalaris, siguin a partir de gestió concertada de nou. No es tracta d'incrementar els concerts amb les privades, sinó que es tracta d'apostar i posar diners en la gestió pública. I per tant, qualsevol proposta en aquest sentit, nosaltres estem disposats a estudiar-la".

Ara bé, Ribas ha recordat que "hi ha molts dubtes sobre la taula pel que fa a aquesta operació. Quin tipus de gestió pública hi hauria, com es faria aquesta compra, com s'absorbirien els treballadors, com afectaria aquesta operació a la planificació sanitària del Vallès Occidental, quin és el cost real d'aquesta operació, entre altres".

Parlant de costos econòmics, la Diputada ha volgut fer memòria i ha destacat que "aquest hospital ha estat rescatat en nombroses ocasions. Tots aquests diners per a nosaltres també sumen".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i l'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, han mostrat la seva disconformitat en la manera d'actuar del conseller de Salut. I és que tal com ha destacat Campos "no ha consultat res en cap moment amb els alcaldes i alcaldesses de la zona".

Des de Sant Cugat, la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha volgut destacar que "l'equip de govern aposta perquè l'Hospital General sigui l'hospital de referència dels santcugatencs. Jo no sé molt bé que vol dir de referència, en qualsevol cas, perquè no ho ha estat mai ni pretén ser-ho".

Casamitjana, a més, ha volgut afegir que "l'alcaldessa de Sant Cugat s'ha posicionat d'una manera ferotge contra l'anunci del conseller, amb totes les seves dificultats, hi estic d'acord. Però no oblidem que ells tenen un pacte a la Generalitat. I en aquest pacte de 21 punts, un d'ells és fer públic tot allò que en aquests moments està privatitzat de la sanitat. Jo d'això en diria deslleialtat institucional".

Finalment la regidora d'ICV-EUiA a Sant Cugat ha volgut fer constar que "si bé el conseller Comín no ha consultat amb ningú, també he de dir que l'alcaldessa de Sant Cugat no ha consultat amb ningú. Som 7 grups que formem part del Consistori. Creiem que en lloc de posicionar-se d'aquesta manera, hagués estat més normal consultar amb tots els grups i intentar veure si tots plegats podíem consensuar la manera d'actuar, Això no ha succeït. A hores d'ara no tenim cap cita de l'alcaldessa per tractar aquest tema per veure com l'enfoquem des de Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem