Més de 200 treballadors de l'HGC es concentren contra les "mentides" de Comín

Els treballadors de l'Hospital General de Catalunya s'han concentrat per mostrar el seu rebuig a la gestió del conseller de Salut

"Conseller Comín, ja n'hi ha prou. D'intoxicacions mediàtiques, de titulars sensacionalistes, d'insults i amenaces i de mentides". Així ha començat el manifest de treballadors de l'Hospital General de Catalunya, que s'han concentrat aquest dimecres, dia 2 de novembre. Uns 240 empleats han participat en la concentració, que ha estat presidida per una pancarta que deia: "Comín ja n'hi ha prou. No hi ha oferta. L'hospital no està en venda".

La protesta, convocada des del comitè de crisi, Comissions Obreres i la Junta de Facultatius; ha servit també per "exigir" al Departament de Salut "diàleg i negociació, postures obertes i voluntat d'arribar a acords". A més, demanen una proposta en ferm i han recordat que la direcció de l'hospital ha anunciat que el centre no està en venda.

Els treballadors han tornat a mostrar el seu rebuig a la decisió de la Generalitat d'excloure l'Hospital General de la xarxa pública: "Exigim un marc estable i no el trencament unilateral d'un concurs que fa pensar que la nostra seguretat jurídica està més pròxima a la de països subdesenvolupats".

El manifest dels treballadors també demana que es mantingui el concert de l'Hospital General fins al 2021, i no es trenqui aquest 31 de desembre. A més, han avisat de més protestes: "Conseller Comín, això no ha fet més que començar. Continuarem les mobilitzacions en defensa dels nostres llocs de treball, de les especialitats mèdiques i d'un hospital terciari".

"Incertesa"

Manifestació de treballadors de l'Hospital General on afirmen que "l'hospital no està en venda" FOTO: Artur Ribera

Isabel Zapata, del comitè d'empresa de l'HGC, ha reclamat a Salut "una proposta ferma de futur per a l'empresa" i que deixi de generar "incertesa" entre treballadors i pacients". "Tenim molt preocupades a les mútues i als malalts. No sabem com serà el futur", ha lamentat Zapata, que ha recordat que des de la direcció del centre s'ha dit que l'hospital no està en venda.

 

"Estem disposats a arribar a un acord si ens planteja una negociació", ha remarcat, alhora que demanava solucions: "El conseller ens ha de dir què pensa fer amb nosaltres. Ens ha de donar alguna sortida, el 31 de desembre [data quan l'HGC hauria de sortir de la xarxa pública] el tenim a prop. És la data que s'han posat per acabar el contracte, i no tenim un pla social ni res del que es va dir".

 

L'empresa que gestiona l'Hospital General, QuironSalud, va anunciar fa uns mesos un Expedient de Regulació d'Ocupació si finalment es produia la sortida del centre de la xarxa pública. En aquest sentit, Zapata ha dit que no hi ha negociacions obertes, ja que la direcció del centre no ha rebut encara informació sobre com es produirà la sortida. "L'empresa manté que si els dos serveis marxen, hauran de fer alguna cosa. Si no és un ERO, els eventuals perillaran".

Finalment, la membre del comitè d'empresa s'ha mostrat favorable a la possibilitat que els espais buits de l'Hospital General serveixin per oferir més serveis de la sanitat pública: "El concert es pot ampliar".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem