El PSC reclama al conseller Comín que no "improvisi" amb la sanitat

Els socialistes denuncien una falta de planificació en la sanitat de Sant Cugat i les seves poblacions veïnes

La portaveu del PSC en la comissió de Salut del Parlament de Catalunya, Assumpta Escarp, s'ha reunit aquest dimecres, dia 27 d'octubre, amb la direcció i els treballadors de l'Hospital General a Sant Cugat per tal de conèixer en primera persona la situació del centre hospitalari. Acompanyada pel regidor santcugatenc Pere Soler i pel diputat socialista Pol Gibert, Escarp ha reclamat a Comín que no "improvisi". "No volem anuncis que no portin enlloc, sinó respostes", ha afegit.

"En el moment en què es treu del sistema públic [en referència a l'exclusió de l'Hospital Genral de la xarxa pública], hi ha d'haver una bona planificació perquè estem parlant de pacients i persones que se'ls hi ha de dir en tot moment on aniran", ha apuntat la socialista. En aquest mateix sentit, Soler s'ha mostrat "astorat" per les "anades i vingudes" del conseller de Salut, Toni Comín. "La comarca i el municipi té unes necessitats sanitàries i no sembla que cap proposta doni", ha lamentat Soler.

Assumpta Escarp ha afirmat que des dels socialistes no tenen cap proposta concreta sobre el futur de l'Hospital General: "Volem abordar el territori en el seu conjunt". Així, la portaveu a la comissió de Salut ha posat damunt la taula la possibilitat que la sanitat pública utilitzi part de les instal·lacions de l'HGC: "Hi ha vies intermèdies a comprar-ho tot o no fer res, com seria l'ús d'una part de l'hospital".

Escarp ha emfatitzat que en aquesta àrea "hi ha moltes poblacions infradotades" de serveis mèdics i ha reclamat recuperar els serveis retallats els últims anys en determinats centres. "Reclamem una sanitat pública i de qualitat, però sobretot que no hi hagi improvisació", ha rematat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem