La riera de Can Cabassa bruta, segons els veïns

Els mirasolencs denuncien que hi baixa aigua amb escuma, i demanen solucions contra el mosquit tigre

L'estat de la riera del Torrent de Can Cabassa preocupa els veïns de la zona de Mira-sol (Sant Cugat). Com explica Manel Cervantes, resident al carrer de Fuerteventura, "aquesta sempre ha estat una riera d'aigües pluvials, i abans hi havia animals. Des de fa uns anys, però, a determinades hores del dia, baixa aigua de claveguera amb escuma, i els animals han desaparegut".

Segons Cervantes, després d'haver trucat a l'Ajuntament en diverses ocasions, "la resposta ha estat venir algun cop i diuen que no hi ha res anormal". "Si venen a una determinada hora un cop al mes, potser en aquell moment no s'aprecia, però els veïns fa anys que patim aquesta situació", afegeix.

Una problemàtica a què se suma la proliferació del mosquit tigre en aquest espai. "Quan arriba la temporada d'estiu, el mosquit tigre aquí és demencial. A partir de les sis de la tarda no es pot sortir al carrer. Tenim un hort i l'any passat, al meu fill d'un any, li vam comptar 63 picades de mosquit", aclareix.

Segons Cervantes, tots els veïns del carrer es queixen del mateix problema. "Des de fa 5 o 6 anys no he vist a ningú venir a fer res ni a informar-nos", denuncia.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Pararia, ha destacat que s'està treballant en l'arranjament de la riera. "Des de manteniment s'ha enviat l'inspector en diferents ocasions per analitzar les aigües", explica. Unes anàlisis que "descarten que les aigües provinguin de la xarxa de clavegueram", ha afegit, i ha destacat que "s'ha consultat l'Agència Catalana de l'Aigua per corroborar que tots els nivells són correctes".

En la mateixa línia, Paraira ha apuntat que "per l'orografia de la zona, poden quedar-se estancades; es continuaran els controls i si es detecta alguna anomalia, s'actuarà".

En relació al mosquit tigre, Paraira ha apuntat que "des de Medi ambient tenen els punts localitzats i treballen a incidir per evitar la proliferació del mosquit".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem