Ensenyament ampliarà finalment el pati de La Mirada

L'Ajuntament crearà una comissió per vetllar perquè l'any vinent no hi hagi retard en les obres

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat s'ha compromès a ampliar el pati de La Mirada de Sant Cugat, després de les queixes de les famílies de l'escola per la mida de la zona d'esbarjo. El pati s'ampliarà en més de 300 metres quadrats, el que suposarà dobla l'espai actual, que segons l'Assoficació de Famílies d'Alumnes era una "llauna de sardines".

Més info: Salat, regidora d'Educació: "Anem justos de places escolars"

El compromís d'Ensenyament és enllestir les obres d'ampliació del pati a mitjan novembre i s'aprofitarà un terreny adjacent que l'Ajuntament de Sant Cugat ja va arranjar a petició de les famílies. D'aquesta manera es vol resoldre la principal reivindicació de les famílies de La Mirada, que després de començar el curs una setmana més tard per retard en la instal·lació dels nous mòduls, veien amb preocupació l'espai d'esbarjo que quedava i que, per exemple, obligava a fer torns per sortir als 170 infants d'entre P-3 i P-5. I és que es van instal·lar nous mòduls i es va ampliar de dues a tres línies el curs de P-3 i el pati no es va tocar.

Comissió de seguiment

Les famílies de La Mirada van portar les seves queixes, començant pel retard en les obres de col·locació dels nous mòduls, al Ple Municipal de Sant Cugat d'aquest 17 de setembre. l'AFA va preguntar quines mesures es prendrien perquè no es repetís la mateixa situació l'any vinent. L'alcaldessa Carmela Fortuny es va disculpar per aquest fet i va recordar que la competència és de la Generalitat.

En aquest sentit, la regidora d'Educació, Esther Salat, va anunciar que es constituirà una comissió de seguiment per controlar la correcta evolució del centre. En aquest sentit, va apuntar que es treballa en tres direccions. A curt termini, per vetllar que el departament executi el pati perquè estigui arreglat al novembre; a mitjà termini, perquè l'ampliació de mòduls el curs vinent es faci correctament; i a llarg termini, demanen confiança perquè l'edifici definitiu de La Mirada serà "un dels edificis més innovadors i referents del país".

Més info: Els alumnes del Leonardo i La Mirada comencen les classes

I és que La Mirada fa tres anys que funciona en barracons i les obres del nou edifici encara no han començat, tot i que inicialment es parlava que estaria llest pel curs 2019-2020. Des de l'Ajuntament, que avancen el cost de les obres tot i que depèn de la Generalitat, no volen tornar a donar terminis de finalització.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem