L'Ajuntament arranjarà la riera Saladrigues i el torrent de Buscarons aquest mandat

S'ha encarregat la redacció del projecte tot i que encara no hi ha data d'inici d'obres

Primer pas per arranjar definitivament la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons, ubicats a la Floresta, i que els veïns han denunciat en més d'una ocasió pel seu mal estat de conservació. L’Ajuntament ja ha adjudicat el contracte per redactar aquest projecte i concretar, per tant, les actuacions a realitzar. L’arranjament d’aquestes rieres "suposa impulsar una millora important en l’àmbit de la qualitat urbana del municipi", apunta el Consistori en un comunicat.

Encara no hi ha un calendari definitiu d’inici d’obres, tot i que està previst que el projecte estigui redactat en els pròxims mesos. L’objectiu és que els treballs de millora comencin en aquest mandat, que acaba l'any 2019. Els treballs consistiran en renovar l’actual xarxa de clavegueram que passa per aquests espais i solucionar així els problemes de conducció d’aigües. Així mateix, està previst redimensionar la xarxa i millorar el traçat del col·lector per situar-lo, quan sigui possible, fora de la llera.

Paral·lelament, el projecte també preveu naturalitzar els marges d’aquests torrents i recuperar la zona com a espai natural. També es millorarà l’espai fluvial dels torrents en els seus trams no urbanitzats a fi de protegir-lo de les erosions de les escorrenties i obrir nous espais al ciutadà, dels quals ara per ara no pot gaudir.

L'arranjament de la riera de Saladrigues va ser un compromís de tots els partits polítics de Sant Cugat, que van aprovar una moció institucional el 2015 en aquest sentit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem