L'Ajuntament no autoritzarà que el bus transfòbic faci parada a Sant Cugat

Tot i això, el Consistori no pot prohibiri la circulació del vehicle pels carrers del municipi

L'Ajuntament de Sant Cugat no ha donat ni donarà cap permís a l'associació ultracatòlica HazteOir perquè porti el seu bus amb missatges transfòbics al municipi. El TOT ha avançat aquest matí que un autobús amb missatges contra els infants transgèneres visitarà el municipi aquest 4 de març.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat ja s'han pronunciat, a través de les xarxes socials, on han assegurat: "L'Ajuntament no ha donat ni donarà permís perquè aquest bus circuli per Sant Cugat . No permetrem missatges transfòbics". La tinenta d'alcalde Cristina Paraira n'ha parlat en declaracions al TOT: "Nosaltres no hem rebut cap petició i no l'autoritzarem. Aquests missatges transfòbics no tenen lloc a la nostra ciutat".

Tot i això, el Consistori no pot prohibir la circulació del vehicle pels carrers del municipi. "Si arriba a circular per aquí, ens reservem la possibilitat de posar una denúncia per delictes d'odi i de discriminació sexuals", ha afirmat Cristina Paraira.

Així mateix, la responsable política ha emplaçat a altres pobles per on hagi de passar el bus a seguir la mateixa estratègia: "Si tots els municipis presenten denúncia, potser evitarem que vingui".

Formacions polítiques i ciutadans han mostrat la seva indignació per la presència d'aquest vehicle a Sant Cugat i han demanat a l'Ajuntament que en prohibeixi l'entrada. També s'ha posat en marxa una recollida de signatures a través d'internet.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem