L'Ajuntament no considera tolerable l'ocupació del local de l'avinguda de Cerdanyola

Un grup de joves ha ocupat aquest 27 d'agost un local a Sant Cugat per crear el Casal Jove La Xesca, un espai autogestionat pels joves

L'equip de govern de Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a l'ocupació d'un local a l'avinguda de Cerdanyola, aquest dissabte 27 d'agost, per part d'un col·lectiu jove que hi vol crear el Casal Jove La Xesca. "La ciutat necessita un marc de convivència i l'ocupació no és tolerable", ha afirmat l'alcaldessa accidental, Carmela Fortuny, en declaracions al TOT.

Fortuny ha explicat que la Policia Local ha passat pel local "amb un missatge de convivència" per evitar molèsties als veïns com puguin ser sorolls a la nit. A més, ha convocat "una reunió urgent" per aquest dilluns amb les associacions de veïns del barri del Monestir-Sant Francesc així com amb altres entitats per llançar un "missatge de tranquil·litat".

Sobre la denúncia del col·lectiu que ha ocupat el local de falta d'espais per a joves a Sant Cugat, Fortuny s'hi ha mostrat en contra: "Som una ciutat que s'estima les entitats i de manera contrastada podem explicar un llistat d'espais adreçat a elles". L'alcaldessa accidental ha afirmat que s'han reunit en un parell d'ocasions amb membres de grups de joves.

Respecte a les actuacions que emprendrà l'Ajuntament, Fortuny ha recordat que "s'ha ocupat un immoble privat i no podem actuar fins que la part privada faci els mecanismes legals pertinents". Tot i això, ha emfatitzat que l'equip de govern està en contra de l'ocupació. També estan estudiant l'estat de l'immoble.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem