La cooperativa l'Ortiga continuarà gestionant els horts de Can Monmany

L'explotació agrícola de Can Monmany compta amb gairebé cinc hectàrees però es poden ampliar a 8,5

La cooperativa l'Ortiga ha guanyat el concurs públic de l'Ajuntament de Sant Cugat i gestionarà durant deu anys l'explotació agrícola de Can Monmany. Es tracta d'una zona agrícola de gairebé 5 hectàrees tot i que hi ha la possibilitat d'ampliar-la fins a les 8,5 hectàrees.

L'Ortiga ja ha estat durant els últims anys la responsable dels horts de Can Monmany i ara podrà allargar la seva presència deu anys, i deu més de prorrogables, en aquests terrenys coopropietat de Valldoreix i Sant Cugat i dels quals l'EMD va cedir la gestió a l'Ajuntament santcugatenc. La Fundació Privada Catalònia és l'altra empresa que es va presentar al concurs.

Un dels motius per seleccionar l'Ortiga és que a banda de la proposta de cultiu, ha plantejat també "una mirada social i educativa". En aquest sentit, la cooperativa organitzarà activitats educatives i socials en els seus horts. Per aquest concepte, l'Ajuntament aportarà uns 20.000 euros durant el 2017 i es compromet a seguir finançant projectes educatius i de caire social.

L’Ortiga és una cooperativa que neix amb la voluntat de dinamitzar i difondre l’agricultura sostenible a l’entorn de Sant Cugat i Collserola. La seva agricultura és ecològica i ofereixen una alternativa a aquelles persones que busquin consumir d'una altra manera, amb valors com l'ecologia, la proximitat, la temporada i el pagès com a base.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem