La Generalitat destina 20 milions per mantenir els jutjats a Rubí

ERC ha anunciat aquest acord que contempla l’arrendament durant 20 anys d’un nou espai més gran a la ciutat per ubicar els jutjats

El grup municipal de Rubí d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha anunciat que finalment els jutjats d’instrucció es quedaran a Rubí. El govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat un acord en el qual destinarà 20 milions d’euros per a l’arrendament durant 20 anys d’un nou edifici a la ciutat vallesana per ubicar els jutjats. Els jutjats de Rubí donen servei també als santcugatencs. De fet, disposar d'uns jutjats propis és una històrica reivindicació a Sant Cugat que mai s'ha vist realitzada.

Segons ha explicat el portaveu rubinenc d’ERC, Xavier Corbera, el partit republicà fa mesos que insisteix i treballa amb el conseller de justícia, Carles Mundó, per aconseguir que aquest servei es mantingui a la ciutat. “Entenem que és una magnífica notícia per a Rubí. És una aposta decisiva i definitiva de la Generalitat perquè els jutjats es quedin a la nostra ciutat”, ha celebrat Corbera.

ERC també ha destacat que no podien deixar perdre aquest servei de la ciutat: “Rubí té moltes mancances de serveis que estan ubicats a altres poblacions i nosaltres li hem volgut fer entendre al conseller Mundó que els jutjats són una aposta de ciutat que no podem perdre de cap de les maneres”.

“Aquest acord de govern de la Generalitat és el pas previ i necessari perquè la direcció general de Patrimoni pugui començar a licitar i executar un concurs per poder trobar una ubicació adequada a Rubí”, ha afegit el portaveu republicà.

Corbera assegura que el servei, que actualment es troba dividit en tres edificis diferents (a carrer Pere Esmendia, carretera de Sant Cugat i carrer Espoz i Mina), s’unificarà en un mateix espai i es passarà dels 3.700 metres quadrats actuals als 5.000 metres quadrats aproximadament. Aquest canvi suposarà una millora per als treballadors i treballadores i oferirà un servei més adequat a la ciutadania en general.

En aquest sentit, el republicà ha afirmat la limitació d’espais construïts a Rubí amb aquestes dimensions i ha assenyalat que és imprescindible que sigui un edifici de fàcil accés, relativament a prop del centre de la ciutat perquè la gent hi pugui accedir en transport públic i que generi activitat al seu voltant.

Amb aquest acord, els jutjats d’instrucció de de la nostra ciutat continuaran donant servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem