La manca de pluja fa que hi hagi molts menys mosquit tigre

Aranda ha manifestat també que durant el mes de setembre i fins a inicis d'octubre, és quan aquest dípter té una gran incidència

L'absència de pluja dels darrers mesos està comportant que les colònies de mosquit tigre estiguin tenint molta menys incidència aquest estiu, així ho ha confirmat Carles Aranda, codirector del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat: "Sembla que hi ha menys mosquit tigre, també està passant amb els altres mosquits i això passa per la poca pluja".

Aquest expert, que va ser qui va descobrir l'existència del mosquit tigre el 2004, ha recordat que "els mosquits necessiten aigua estancada per desenvolupar-se, com a mínim durant una setmana, i si no hi ha pluja, el focus de cria té origen humà: plàstics abandonats, plats sota testos...", pel que ha demanat conscienciació amb la idea que no es deixi cap element que pugui albergar petites concentracions d'aigua a la intempèrie.


Aquest doctor en biologia, ha dit també que actualment en les zones inundables hi ha activitat 0 i en alguns paranys els valors també són 0. Aranda ha manifestat també que durant el mes de setembre i fins a inicis d'octubre, depenent de les temperatures, és quan aquest dípter té una gran incidència, ara minvada per la falta de pluja.

L'entès ha indicat també que si la pluja no és generosa, a finals d'aquest estiu la tendència d'aquesta menor colònia de mosquits podria ser real fins a acabar la temporada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem