Hauríem de coordinar-nos en contra del mosquit tigre

Seria bo que lideréssim la lluita efectiva per l'eradicació d'aquesta plaga

Atès que, amb l'aparició de virus Zika, s'està demostrant que el mosquit tigre és quelcom més que una invasió molesta, ens hauríem de començar a plantejar accions que vagin més enllà de les meres recomanacions.

De fet, l'OMS ja està fent una alerta per Europa respecte a la proliferació de l'esmentat virus. Tinguem en compte que avui en dia les malalties ja no tenen fronteres i el que avui tan sols afecta Amèrica del Sud demà pot ser un problema a casa nostra.
Com sempre, el millor és una estratègia preventiva i és per això que des d'aquí vull demanar a la nostra alcaldessa que promogui un pla d'accions coordinades entre totes les administracions, encaminades a l'eliminació o, si més no la reducció significativa de la presència a la mediterrània d'aquest mosquit invasor.

A Sant Cugat, tenim el poc desitjat privilegi d'haver estat el primer municipi on es va detectar la presència de l'esmentat mosquit i que de mica en mica s'ha anat expandint per la resta de la mediterrània. És per això que crec que seria bo que lideréssim la lluita efectiva per l'eradicació d'aquesta plaga.

Senyora alcaldessa, com a màxima responsable de la ciutat, permeti'm que li faci arribar la meva opinió respecte de què els plans preventius sempre han resultat més efectius que els correctius, per la qual cosa li demano que ens anticipem als problemes que tard o d'hora acabaran apareixent.

Per exemple, crec que s'hauria de portar a terme un estudi de la viabilitat de les rieres urbanes, algunes d'elles autèntics calaixos de formigó, estudi de les noves tècniques que s'estan mostrant efectives, tals com la introducció de mosquits mascle modificats genèticament (Estèrils), ja que pel que sembla s'estan demostrant efectives.

És obvi que tots els ciutadans també hem de ser conscients de què no ens en sortirem sense una implicació de tots plegats i per això una campanya d'informació de les accions que s'estan adoptant crec que motivaria i generaria les necessàries complicitats entre administració i administrats.

Esperem doncs que igual que la nostra ciutat pugui ser capdavantera amb la lluita contra la presència del mosquit tigre i de rebot, contra la proliferació de les malalties que aquest, pugui acabar transmetent. Tots en sortirem beneficiats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem