Els veïns de Mira-sol podran decidir sobre Can Cabassa i el complex esportiu

L'Ajuntament "liquida" el Pla de Millora Urbana de Can Cabassa i el Pla Especial d'usos de la parcel·la on anirà el complex esportiu de MIra-sol

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit donar per "liquidats" el Pla de Millora de Can Cabassa i el Pla Especial d'usos de la parcel·la on anirà el complex esportiu de Mira-sol. Així ho va anunciar el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que va presidir per primera vegada el Consell de barri de Mira-sol aquest dimecres, dia 2 de desembre.

Calvet va explicar que durant les últimes setmanes, veïns del barri li havien traslladat la seva "preocupació" per aquests projectes aprovats durant el passat mandat. Per aquest motiu, han decidit posar "el comptador a zero" i engegar nous processos de participació perquè els mira-solencs puguin dir la seva sobre què s'ha de fer al voltant de Can Cabassa i com hauria de ser el complex esportiu del districte.

El Consell de barri de Mira-sol va iniciar una nova etapa amb la celebració de la primera sessió després de les eleccions municipals aquest dimecres, dia 2 de desembre. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, es va estrenar com a president i el veí del barri Xavier Barbany serà el vicepresident.

Can Cabassa, crítiques des de bon principi

En el cas de Can Cabassa, l'Ajuntament obrirà un procés participatiu perquè els veïns puguin decidir què fer al solar que hi ha a la zona i que actualment és un aparcament de sorra. L'Ajuntament va aprovar el passat mandat un Pla de Millora, que incloïa la construcció de més de 200 habitatges de protecció oficial i també de lliures. Ja quan es va aprovar aquest 2015, la pressió dels veïns, que no veien bé el projecte i van criticar la falta d'informació, van forçar a l'equip de govern a modificar i a deixar el Pla de Millora per a després de les eleccions.

Ara, Calvet ha anunciat l'obertura d'un procés de participació perquè els veïns diguin la seva, seguint la metodologia participativa de la remodelació de tres places a la Floresta.

El Ple Municipal del desembre del 2015 va aprovar inicialment l'expedient urbanístic del Pla de Millora Urbana del Sector de Can Cabassa, on estava prevista la ubicació d'un projecte de 178 habitatges de protecció oficial, 91 de lliures i 12.000 m2 de sostre dotacional (habitatge per a joves o gent gran) en una parcel·la que es troba en la prolongació del carrer Granada.

El complex de Mira-sol

La situació del futur complex esportiu de Mira-sol és diferent, ja que no hi havia cap projecte en ferm. Sí que es va aprovar en el passat mandat un Pla Especial d'usos de la parcel·la, fet que va preocupar els veïns perquè pensaven que l'Ajuntament ja havia dibuixat un projecte sense la seva opinió. "No ens manarà aquest Pla Especial, posem el comptador a zero", va assegurar Calvet, que va indicar que també es comptarà amb la participació de veïns i entitats esportives.

En aquest sentit, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, va afirmar que el futur complex esportiu de Mira-sol haurà de donar resposta tant a les necessitats del barri com a les necessitats esportives de Sant Cugat. "Ha de ser un complex molt ampli i amb el màxim d'eficiència i usos", va afegir.

Per tot, s'obrirà un nou procés de discussió per determinar les necessitats del barri i de la ciutat. La demanda històrica dels veïns de Mira-sol és una piscina coberta, tal com van recordar alguns dels assistents al Consell de barri.

Damià Calvet va demanar una mica de rapidesa en tot el debat, ja que el seu objectiu és poder tenir tota la burocràcia llesta durant el 2016 i que el complex esportiu sigui una realitat aquest mandat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem